Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Nomates – “Blue Bones”

Dat postpunk opnieuw springlevend is, hoeven we je niet meer te vertellen. Het is dan ook geen wonder dat er binnen het genre nieuwe bandjes als paddenstoelen uit de grond springen. De ene ster rijst weliswaar al wat sneller dan de andere, al mogen we die van Billy Nomates uiteindelijk ook niet onderschatten. Het muzikale project van de Britse Tor Maries schopte het in 2020 tot in ons lijstje met de beste singles van dat jaar met “No” en had daarna nog een bescheiden hitje te pakken met “Heels“, al bleef het sinds de release van Emergency Telephone begin vorig jaar ijzig stil. Daar komt dankzij “Blue Bones” nu eindelijk verandering in.

Het ziet er in elk geval naar uit dat deze single een eerste voorsmaakje is van een volgend groot project, en dat klinkt alvast een tikkeltje anders dan we gewoon waren van de band. Het gaat er namelijk allemaal iets elektronischer aan toe op “Blue Bones”, waardoor het een beetje moeilijk is om mee te raken in haar verhaal. Een soort new wave-achtige gitaar is de lijm die het nummer aan elkaar houdt, terwijl Maries er een toegankelijke draai aan geeft met haar stem. Op zich dus wel tof, maar het geheel sleept een beetje aan, waardoor het nummer ook veel langer aanvoelt dat de drieënhalve minuut die het effectief duurt. We worden dus niet echt overtuigd door dit “Blue Bones”.

Op 14 augustus speelt Billy Nomates op HEAR HEAR!

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.