Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Nomates – “Heels”

Hoewel de uit Bristol afkomstige Tor Maries – aka Billy Nomates – op haar debuutalbum vooral van “No” schudde, zeiden wij vorig jaar volmondig ‘ja’ tegen haar door Geoff Barrow van Portishead vakkundig ingeblikte postpunkparlando. De Britse franke teut situeert zich ergens tussen Patti Smith en Kate Tempest in, op de barricades waar andere vrouwen vocaal en muzikaal van zich afbijten en weigeren zich te plooien naar de verwachtingen.

Op haar nieuwe single “Heels” maakt ze duidelijk dat ze die dingen niet zal aantrekken voor onze mooie ogen. ‘I refuse to die looking like that’, klinkt het. Misschien wel omdat hakken niet het meest geschikte schoeisel zijn om de benen te strekken op dit best wel dansbare nummer? Het stuiterende technobeatje en de bezwerende basloop nodigen alleszins uit tot de betere bijtrekpas, en daar heb je geen glitterjurkje en pumps voor nodig. Met de bottines die Nomates in de videoclip draagt, stamp je tenminste raak. Tekstueel staat ze alleszins steeds steviger in haar schoenen, en muzikaal durft ze zich duidelijk te wagen aan een uitstapje richting donkere elektronica.

“Heels” wordt een van de nummers op de ep Emergency, Telephone die zal verschijnen op 5 maart. Die krijgt als thema de persoonlijke, fysieke en mentale communicatiestoornissen in tijden van overdreven veel communicatiekanalen. ‘Perhaps we need a direct line’, zegt Nomates daarover. Wij noteren alvast haar nummer.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.