Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “My Echo”

© CPU – Kris Kellens

Het blijft nog steeds een vraag waarom Rolling Blackouts Coastal Fever zo onder de radar blijft opereren. De band uit Australië brengt al sinds 2018 om de twee jaar een sterke studioplaat uit, met ook dit jaar een nieuwe aanvulling op de discografie. Endless Rooms verschijnt op 6 mei en daaruit konden we al twee heel fijne singles horen met “Tidal River” en “The Way It Shatters” en ook de derde, “My Echo”, stelt wederom niet teleur.

Het moet zijn dat de muziek van Rolling Blackouts Coastal Fever niet vernieuwend genoeg is, want als je door de discografie struint, zal je al snel opmerken dat het concept van iedere song nagenoeg gelijkaardig is. Een smakelijk recept moet je natuurlijk nooit wijzigen en dus is “My Echo” gebouwd rond een grootse leadgitaar die daarna weer die herkenbare repetitieve backing-gitaren achter zich krijgt. Het klinkt jangly en dat is dan ook het paradepaardje van de band. Het refrein is er eentje die zich meteen in je oor nestelt door de samenzang van de twee stemmen. Met zo’n hoeveelheid aan leuke muziek, kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Drie op drie dus voor het Australische vijftal.

Endless Rooms verschijnt op 6 mei. Op dinsdag 21 juni speelt Rolling Blackouts Coastal Fever in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3620 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.