Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “Tidal River”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je kan niet anders dan een glimlach op je gezicht krijgen als je ziet dat er nieuwe muziek van Rolling Blackouts Coastal Fever door je oorkanalen kan spelen. De band uit Australië brengt op 6 mei zijn derde album Endless Rooms uit en daar horen natuurlijk enkele singles bij. Eerder hoorden we al het fijne “The Way It Shatters” en vandaag wordt dat vervoegd door “Tidal River”, wederom een heerlijke jangly rocksong zoals we dat ondertussen gewoon zijn van het vijftal.

Voor een keer zijn het niet de gitaren die in het begin de hoofdrol opeisen, maar wel de drums. Al snel komen de drie gitaren er weliswaar bij en zitten we terug op een wolk te luisteren naar fijne janglepop. De vocals zijn iets agressiever omdat het Tom Russo is die de leads neemt op deze single. Het zorgt er ook voor dat de single muzikaal iets krachtiger binnenkomt, waardoor die wolk ook wel eens wat minder witte kleuren aanneemt. Maar met een refrein dat dan weer mooi melodisch is, toont “Tidal River” nog maar eens de echte kracht van Rolling Blackouts Coastal Fever: de samenzang.

Endless Rooms verschijnt op 6 mei. Op dinsdag 21 juni speelt Rolling Blackouts Coastal Fever in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

3620 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.