Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet Leg – “Ur Mum”

Komende vrijdag krijgen Rhian Teasdale en Hester Chambers eindelijk de kans om het etiket van ‘hype’ te ontgroeien, en Wet Leg helemaal op de kaart te zetten. Het debuut van de dames verschijnt namelijk op die dag, maar afgaande op de singles ziet het er naar uit dat dat helemaal geen probleem zal worden. “Chaise Longue” en “Wet Dream” galmen bijvoorbeeld nog altijd door ons hoofd, maar ook recentere singles als “Angelica” en “Too Late Now” waren stuk voor stuk een schot in de roos. Om de laatste rechte lijn richting Wet Leg nu definitief in te zetten, schotelt de band ons nu nog een laatste single voor, getiteld “Ur Mum”.

De nieuwste creatie van het duo bevat wederom alle ingrediënten voor een klassieke Wet Leg-song. Een strakke drum zorgt voor een stevig tempo, terwijl Rhian je met haar ietwat schattige stem meeneemt naar het eerste refrein. Dankzij de voorzichtige gitaren op de achtergrond, heb je al het gevoel dat er iets borrelt op de achtergrond, en dat klinkt uiteindelijk verrassend herkenbaar. Een mix van lichte en donkere gitaren tovert een glimlach op je gezicht, maar dat staat uiteindelijk in schril contrast met de tekst van het nummer. De band schaamt zich bijvoorbeeld voor de persoon die hun relatiebreuk niet kan verteren, en daar hele gekke dingen door doet. Zijn moeder zou het moeten weten… Doe daar nog eens bij dat de dames geen blad voor de mond nemen, en je krijgt dus weer een fijn nummer!

Het zelfgetitelde debuutalbum van Wet Leg verschijnt dus aanstaande vrijdag. Op zondag 15 mei staat de band in een hopeloos uitverkochte Botanique. Wie daar niet kan bij zijn heeft geluk, want op 4 november komt het duo terug naar ons land voor een show in Trix te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Harry Styles @ Festivalpark Werchter: Oase van liefde

De kassa in Werchter rinkelde de afgelopen weken aan recordsnelheid. Waar levende legende Bruce Springsteen TW Classic vorige week op minder dan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren van Morgen 2022: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.