Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet Leg – “Angelica”

Gigantisch hard doorbreken, een wereldtour in een mum van tijd nagenoeg uitverkopen, in zowat elk ‘ones to watch’-lijstje opduiken… en dat terwijl de wereld helemaal op slot zat. Zo goed is Wet Leg. En dan moet je weten dat de dames nog maar vier nummers op hun palmares hebben staan. Helemaal uit het niets doken Rhian Teasdale en Hester Chambers vorig jaar plots op met “Chaise Longue“, waarna heel de wereld op hun sofa wilde liggen. Niet veel later verscheen het al even degelijke “Wet Dream” en ook de daaropvolgende dubbelsingle “Too Late Now / Oh No” was een schot in de roos. Het duo uit Isle of Wight heeft zijn introductie dus duidelijk niet gemist.

Nu de livesector stilletjes aan weer lijkt op te starten, ziet het ernaar uit dat de populariteit van Wet Leg nog sneller zal groeien. De clubtour breidde zich intussen al uit richting de grote zomerfestivals en binnenkort ligt er met Wet Leg ook nog eens een zelfgetitelde debuutplaat in de winkelrekken. Het gaat met andere woorden hard voor de dames, en dat zal zeker zo blijven gezien het gloednieuwe “Angelica” wederom een stevige binnenkomer is.

De nieuwste creatie van Wet Leg opent alsof we ons op een of andere oude kermis bevinden. Dankzij enkel het steeds herhalende gitaarlijntje en de hoge stem van Rhian, lijkt het er even op dat ze het vandaag wat melancholischer zullen aanpakken. Gelukkig schakelt het duo al snel een versnelling hoger. In de refreinen schuren de gitaren lekker ruig, maar de aaibaarheidsfactor blijft dankzij de strofes overeind. Met nog een breakdown, die de strakke drums in de spotlight zet, zien we “Angelica” dan ook uitdraaien tot een hoogtepunt in de liveset. De single heeft met andere woorden de nodige, haast schattige, herkenbaarheid, maar toont je daarnaast muzikaal alle hoeken van de kamer. Bijzonder stevig, maar ook gewoon plezant: Wet Leg zet de puntjes vandaag weer op de i.

Vrijdag 8 april verschijnt het zelfgetitelde debuutalbum van Wet Leg. Op zondag 15 mei staat de band in een hopeloos uitverkochte Botanique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Harry Styles @ Festivalpark Werchter: Oase van liefde

De kassa in Werchter rinkelde de afgelopen weken aan recordsnelheid. Waar levende legende Bruce Springsteen TW Classic vorige week op minder dan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren van Morgen 2022: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.