Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wet Leg – “Chaise Longue”

Fijne debuutjes op zonnige dagen ontvangen we altijd met open armen, zo ook “Chaise Longue”, de eerste single van Wet Leg. De naam doet nu misschien nog geen belletje rinkelen, maar deze zomer touren ze met Declan McKenna en zijn ze te zien op het Britse Latitude festival. Gitaren, een voorliefde voor Franse disco en een gedeelde liefde voor The Ronettes, Jane Birkin, Ty Segall en Björk vormen de basis waarop Wet Leg bouwt. Niet verkeerd als je het ons vraagt! Dat hun song ook nog eens gemixt werd door Alan Moulder, die onder meer met Arctic Monkeys, Foals en Beach House werkte, vormt een ware kers op de taart.

Tijdens een ritje in het reuzenrad besloten Rhian Teasdale en Hester Chambers een band te beginnen. En zo geschiedde. Aan de Franse uitspraak van Wet Leg dient nog wat gesleuteld te worden, maar de quirky vocalen en bijzonder fijne gitaren op “Chaise Longue” maken dat ruimschoots goed. In het Verenigd Koninkrijk weten ze al langer hoe ze gitaarmuziek moeten maken die genoeg rammelt, maar tegelijk ook heel fijn in het gehoor ligt en die les is blijkbaar ook bij de dames van Wet Leg terechtgekomen. ‘Hey you, in the front row / are you coming backstage after the show / because i’ve got a chaise longue in my dressing room / and a pack of warm beer that we can consume”, klinkt het waarna een catchy instrumentale partij het nummer in een stroomversnelling brengt. Het dansbare geheel zou zomaar een bescheiden festivalweide op de been kunnen brengen en dan kan je ons ongetwijfeld in de moshpit vinden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Wet Leg @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): De hype waard?

Het verhaal van Wet Leg leest als een sprookje. De band bracht debuutsingle “Chaise Longue” midden in de coronapandemie uit, en net…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wet Leg - Wet Leg (★★★½): De vloek van de hype gedeeltelijk overleefd

In de zomer van 2018 staan Rhian Teasdale en Hester Chambers op de festivalweide van End of the Road in het Engelse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet Leg - "Ur Mum"

Komende vrijdag krijgen Rhian Teasdale en Hester Chambers eindelijk de kans om het etiket van ‘hype’ te ontgroeien, en Wet Leg helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.