Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wet Leg – “Chaise Longue”

Fijne debuutjes op zonnige dagen ontvangen we altijd met open armen, zo ook “Chaise Longue”, de eerste single van Wet Leg. De naam doet nu misschien nog geen belletje rinkelen, maar deze zomer touren ze met Declan McKenna en zijn ze te zien op het Britse Latitude festival. Gitaren, een voorliefde voor Franse disco en een gedeelde liefde voor The Ronettes, Jane Birkin, Ty Segall en Björk vormen de basis waarop Wet Leg bouwt. Niet verkeerd als je het ons vraagt! Dat hun song ook nog eens gemixt werd door Alan Moulder, die onder meer met Arctic Monkeys, Foals en Beach House werkte, vormt een ware kers op de taart.

Tijdens een ritje in het reuzenrad besloten Rhian Teasdale en Hester Chambers een band te beginnen. En zo geschiedde. Aan de Franse uitspraak van Wet Leg dient nog wat gesleuteld te worden, maar de quirky vocalen en bijzonder fijne gitaren op “Chaise Longue” maken dat ruimschoots goed. In het Verenigd Koninkrijk weten ze al langer hoe ze gitaarmuziek moeten maken die genoeg rammelt, maar tegelijk ook heel fijn in het gehoor ligt en die les is blijkbaar ook bij de dames van Wet Leg terechtgekomen. ‘Hey you, in the front row / are you coming backstage after the show / because i’ve got a chaise longue in my dressing room / and a pack of warm beer that we can consume”, klinkt het waarna een catchy instrumentale partij het nummer in een stroomversnelling brengt. Het dansbare geheel zou zomaar een bescheiden festivalweide op de been kunnen brengen en dan kan je ons ongetwijfeld in de moshpit vinden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Harry Styles @ Festivalpark Werchter: Oase van liefde

De kassa in Werchter rinkelde de afgelopen weken aan recordsnelheid. Waar levende legende Bruce Springsteen TW Classic vorige week op minder dan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren van Morgen 2022: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.