Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “Pana-vision”

© Alex Lake

Radiohead fans worden dit jaar bijna op hun wenken bediend. Neen, Radiohead brengt dit jaar (voorlopig) geen muziek uit, maar Thom Yorke zit niet stil. Samen met Jonny Greenwood (ook van Radiohead) en Tom Skinner (van Sons of Kemet) bracht hij dit jaar reeds drie singles uit als The Smile, en daar komt vandaag een vierde bij. Een albumaankondiging laat op zich wachten, maar we verwachten die binnenkort. Vorig jaar speelde de groep maar liefst veertien nummers tijdens een livestream, dus The Smile heeft zeker genoeg materiaal voor een langspeler. Daarnaast heeft Yorke de afgelopen maanden ook op solomateriaal zitten broeden, want vandaag bracht hij een nieuwe solosingle uit nadat hij eerder dit jaar “5.17” al de wereld instuurde.

Het nieuwe “Pana-vision” sluit mooi aan bij “The Smoke” en “Skrting On The Surface”, waardoor debuutsingle “You Will Never Work in Television Again” een vreemde eend in de bijt blijft. “Pana-vision” opent met een mooie, dromerige pianopartij en doet in eerste instatie wat denken aan A Moon Shaped Pool van Radiohead. De zachte stem van Thom Yorke en de jazzy drumpartijen van Tom Skinner versmelten wederom tot een mooi geheel. De orkestrale elementen zorgen voor een extra laag in de muziek, die er een magische toets aan geeft. Ook de vierde single van The Smile is veelbelovend, waardoor we nu wel echt zitten af te tellen naar de aankondiging van dat album.

The Smile deelt op 25 juni de affiche van TW Classic met Nick Cave and the Bad Seeds, Placebo, Courtney Barnett, Sleaford Mods en Whispering Sons.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1220 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke - "Knife Edge" & "Prize Giving"

Met zijn repertoire bij Radiohead, The Smile én een solocarrière kunnen we Thom Yorke haast niet meer bijhouden. De bezigheden van de…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.