Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “Pana-vision”

© Alex Lake

Radiohead fans worden dit jaar bijna op hun wenken bediend. Neen, Radiohead brengt dit jaar (voorlopig) geen muziek uit, maar Thom Yorke zit niet stil. Samen met Jonny Greenwood (ook van Radiohead) en Tom Skinner (van Sons of Kemet) bracht hij dit jaar reeds drie singles uit als The Smile, en daar komt vandaag een vierde bij. Een albumaankondiging laat op zich wachten, maar we verwachten die binnenkort. Vorig jaar speelde de groep maar liefst veertien nummers tijdens een livestream, dus The Smile heeft zeker genoeg materiaal voor een langspeler. Daarnaast heeft Yorke de afgelopen maanden ook op solomateriaal zitten broeden, want vandaag bracht hij een nieuwe solosingle uit nadat hij eerder dit jaar “5.17” al de wereld instuurde.

Het nieuwe “Pana-vision” sluit mooi aan bij “The Smoke” en “Skrting On The Surface”, waardoor debuutsingle “You Will Never Work in Television Again” een vreemde eend in de bijt blijft. “Pana-vision” opent met een mooie, dromerige pianopartij en doet in eerste instatie wat denken aan A Moon Shaped Pool van Radiohead. De zachte stem van Thom Yorke en de jazzy drumpartijen van Tom Skinner versmelten wederom tot een mooi geheel. De orkestrale elementen zorgen voor een extra laag in de muziek, die er een magische toets aan geeft. Ook de vierde single van The Smile is veelbelovend, waardoor we nu wel echt zitten af te tellen naar de aankondiging van dat album.

The Smile deelt op 25 juni de affiche van TW Classic met Nick Cave and the Bad Seeds, Placebo, Courtney Barnett, Sleaford Mods en Whispering Sons.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

944 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - A Light for Attracting Attention (★★★★): Zelfde schoenmaker, zelfde leest, nieuwe energie

Met The Smile zetten wapenbroeders Thom Yorke en Jonny Greenwood nog maar eens een stapje buiten het Radiohead-parcours. Na A Moon Shaped…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.