Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “Skrting On The Surface”

© Alex Lake

Radioheadleden Thom Yorke en Jonny Greenwood bundelen al een tijdje de krachten met Sons of Kemet-drummer Tom Skinner. Samen vormen ze The Smile en ze hebben al heel wat indrukwekkende dingen laten horen. Het drietal zond een reeks livestreamoptredens uit en ze brengen met mondjesmaat nieuwe singles uit. Zo hoorden we stevige gitaren op “You Will Never Work In Television Ever Again” en warme blazers op “The Smoke”. Vandaag komt daar “Skrting On The Surface” bij, een titel die bij de doorwinterde Radioheadfans een belletje doet rinkelen.

Sinds de dagen van OK Computer duiken er af en toe flarden tekst van het nummer op op de website van Radiohead en de band speelde het zelfs al een aantal keer live in 2012. Tot een definitieve studioversie is het nooit gekomen, maar daar heeft The Smile verandering in gebracht. Het resultaat is meer dan geslaagd.

Op “Skrting On The Surface” horen we hoe goed het drietal bij elkaar past. Van Thom Yorke en Jonny Greenwood wisten we dit al langer, maar Tom Skinners galmende drums zijn een nieuw verfrissend element in de muziek. De fluwelen zang die zachtjes over het nummer glijdt, het kronkelende gitaarspel en de kleurrijke melodieën klinken vertrouwd zoals Radiohead, maar halverwege het nummer bloeit het nog meer open. Een golf van blaasinstrumenten tillen het nummer naar dromerige jazzy sferen terwijl de groove in de bas en drums het geheel naar een nog hoger niveau brengt. Met drie sterke singles op rij is het reikhalzend uitkijken naar het album.

The Smile speelt deze zomer op TW Classic en Down The Rabbit Hole.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Echoes of Zoo - Speech of Species (★★★½): Gespierd taaltje

Nooit gedacht dat recensies schrijven ons wijzer zou maken in dierenhistorie. Dat is buiten Echoes of Zoo gerekend, het Belgische jazzcollectief dat,…
LiveRecensies

Philip Selway @ Ancienne Belgique (AB Club): Uit de schaduw van Radiohead

Het is intussen alweer even geleden dat Radiohead, toch wel een van de meest geliefde alternatieve bands ooit, in onze contreien op…
AlbumsRecensies

Philip Selway - Strange Dance (★★★★): Cocktail van experiment en aanstekelijkheid

Ook al heeft Radiohead sinds A Moon Shaped Pool uit 2016 geen nieuw album uitgebracht, beleven de fans van de band de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.