Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “Skrting On The Surface”

© Alex Lake

Radioheadleden Thom Yorke en Jonny Greenwood bundelen al een tijdje de krachten met Sons of Kemet-drummer Tom Skinner. Samen vormen ze The Smile en ze hebben al heel wat indrukwekkende dingen laten horen. Het drietal zond een reeks livestreamoptredens uit en ze brengen met mondjesmaat nieuwe singles uit. Zo hoorden we stevige gitaren op “You Will Never Work In Television Ever Again” en warme blazers op “The Smoke”. Vandaag komt daar “Skrting On The Surface” bij, een titel die bij de doorwinterde Radioheadfans een belletje doet rinkelen.

Sinds de dagen van OK Computer duiken er af en toe flarden tekst van het nummer op op de website van Radiohead en de band speelde het zelfs al een aantal keer live in 2012. Tot een definitieve studioversie is het nooit gekomen, maar daar heeft The Smile verandering in gebracht. Het resultaat is meer dan geslaagd.

Op “Skrting On The Surface” horen we hoe goed het drietal bij elkaar past. Van Thom Yorke en Jonny Greenwood wisten we dit al langer, maar Tom Skinners galmende drums zijn een nieuw verfrissend element in de muziek. De fluwelen zang die zachtjes over het nummer glijdt, het kronkelende gitaarspel en de kleurrijke melodieën klinken vertrouwd zoals Radiohead, maar halverwege het nummer bloeit het nog meer open. Een golf van blaasinstrumenten tillen het nummer naar dromerige jazzy sferen terwijl de groove in de bas en drums het geheel naar een nog hoger niveau brengt. Met drie sterke singles op rij is het reikhalzend uitkijken naar het album.

The Smile speelt deze zomer op TW Classic en Down The Rabbit Hole.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke - "Knife Edge" & "Prize Giving"

Met zijn repertoire bij Radiohead, The Smile én een solocarrière kunnen we Thom Yorke haast niet meer bijhouden. De bezigheden van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.