Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile – “The Smoke”

© Alex Lake

Glastonbury Festival is elk jaar een groots evenement, met bands en bezoekers van over de hele wereld. Door de grootsheid van het festival verwonderde het niemand dat het vorig jaar niet in levende lijve kon doorgaan en er naar een online alternatief werd gegrepen. Via een hele hoop livestreams kon je toch je favoriete band aan het werk zien, en dan had Glastonbury nog een verrassing in petto: The Smile.

The Smile is het nieuwste project van Thom Yorke, Jonny Greenwood (beiden van Radiohead) en Tom Skinner (drummer van Sons of Kemet), drie muzikanten om ‘U’ tegen te zeggen. Muzieknerds van over de hele wereld waren meteen in volle extase door de livestream van The Smile, die pas de dag zelf werd aangekondigd. De groep verscheen uit het niets en verdween nadien ook even snel. Enkele weken geleden werd die mysterieuze stilte abrupt doorbroken door de plotse release van “You Will Never Work In Television Again”, een nummer dat meteen in de smaak viel.

Het nieuwe “The Smoke” klinkt anders dan de stevige debuutsingle van The Smile en zo komen Yorke en co verrassend uit de hoek. De zwoele baslijn en herkenbare stem zorgen voor een rustgevende setting, waarbij je je als luisteraar met je ogen dicht helemaal kunt overleveren aan de muziek. Na een tweetal minuten komen er wat blazers bij, die langzaamaan iets meer magie in de muziek brengen. The Smile gaat vrij subtiel te werk op “The Smoke” en warmt zo van binnenuit ons hart op. Dit smaakt naar meer.

De band treedt op 29 en 30 januari drie keer op in Londen. Mensen die daar niet geraken, kunnen deze show via een livestream volgen.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1219 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke - "Knife Edge" & "Prize Giving"

Met zijn repertoire bij Radiohead, The Smile én een solocarrière kunnen we Thom Yorke haast niet meer bijhouden. De bezigheden van de…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.