Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Smile – “You Will Never Work In Television Again”

© Alex Lake

The Smile, dat is Radioheads Thom Yorke en Jonny Greenwood samen met Sons Of Kemets Tom Skinner. Een samenwerking om u tegen te zeggen en ook eentje waar heel wat mensen naar uitkeken. De band deed namelijk al een show tijdens Glastonbury’s Live At Worthy Farm, maar van uitgebrachte muziek was er voorlopig nog geen sprake. Tot nu. Met “You Will Never Work In Television Again” verschijnt de eerste single van het drietal. Het is een stevig rockend nummer geworden, zoals we wel hadden verwacht, geproducet door vriend des huizes Nigel Godrich.

Met een snedige riff doet het nummer al meteen denken aan jaren negentig-Radiohead. Thom Yorke klonk al lang niet meer zo heftig in zijn stem, maar het lijkt hem nog steeds goed af te gaan. Samen met stuwend drumwerk, wat experimentele blazers en de nodige chaos knalt het nummer van de ene naar de andere kant, zonder daarbij zijn drive te verliezen. Het is een ijzersterk debuut van drie rasmuzikanten en hopelijk het begin van nog veel meer.

De band treedt op 29 en 30 januari drie keer op in Londen. Mensen die daar niet geraken, kunnen deze show via een livestream volgen.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke - "Knife Edge" & "Prize Giving"

Met zijn repertoire bij Radiohead, The Smile én een solocarrière kunnen we Thom Yorke haast niet meer bijhouden. De bezigheden van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.