Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “IKKE”

© Alexander Popelier

Uberdope is terug! We kennen het Gentse raptrio al ruim tien jaar, maar ondertussen was het toch alweer eventjes stil rond de groep. In 2018 kregen we “Graag gedaan” en tijdens de lockdown staken ze ons nog een ironisch hart onder de riem met “Komt wel goed”. Na lang zoeken naar nieuwe onderwerpen voor hun muziek keken de mannen naar eigen zeggen nog eens goed in de spiegel. Het resultaat is “IKKE”, een nummer over egoïsme met de nodige dosis zelfsatirische introspectie.

De track opent met verrassende vrouwelijke vocals op een typerende laidback beat, waarop we al rustig beginnen mee te knikken. Een simpele en frisse muzikale begeleiding zet de oprechte rap op de voorgrond. Het nummer komt volledig tot zijn recht met de krankzinnige videoclip erbij. Voor de gelegenheid transformeerde Ruben Boidin tot videograaf, de productie was in handen van Toolbox. Met “IKKE” doet Uberdope ons even de buitenwereld vergeten met scherpe lyrics en bizarre humor. En dat is nu net waarom we zo fan zijn van Uberdope.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sepia - "Cirkels"

Ward Van de Voorde, die sinds 2018 muziek uitbrengt onder de naam Sepia, kondigt zijn debuutalbum Vergeet Mij Niet aan. De 21-jarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope - "Slow Down"

Het Gentse raptrio Uberdope is bezig aan een nieuwe ep, die we later dit jaar mogen verwachten. In april hoorden we nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope - "Komt Wel Goed"

Het was al even geleden, maar Uberdope laat nog eens van zich horen. De Gentse hiphopgroep bracht in 2018 na drie jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.