Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “Komt Wel Goed”

Het was al even geleden, maar Uberdope laat nog eens van zich horen. De Gentse hiphopgroep bracht in 2018 na drie jaar stilte een nieuw album uit met Graag Gedaan. Nu zijn Jef, Gilles en Ruben terug met de nieuwe single “Komt Wel Goed”, die in tijden van corona enkele belletjes doet rinkelen. In opdracht van Radio 1 componeerden ze een lied met alle clichés die de ronde doen naar aanleiding van het coronavirus. Ze baseerden zich hiervoor op het werk van Wim Daniëls, een Nederlandse schrijver die coronaclichés verzamelt.

‘Het is zo surrealistisch’ of ‘We zitten allemaal in’t zelfde schuitje’, het zijn oneliners die iedereen ontiegelijk veel hoort in deze lockdownperiode. In “Komt wel goed” dient Uberdope die clichés een voor een van antwoord. Muzikaal bekeken is deze track geen hoogvlieger; de beat is vrij simpel en er zal niet snel gefeest worden op dit nummer, maar de tekst is zoals altijd zeer sterk en er los op.

De Gentenaren snoeren de saaie coronauitspraken de mond op fantastische wijze en toveren nog eens een glimlach op ons gezicht. Als laatste bedanken ze de helden van nu. En de kappers.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.