Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “Komt Wel Goed”

Het was al even geleden, maar Uberdope laat nog eens van zich horen. De Gentse hiphopgroep bracht in 2018 na drie jaar stilte een nieuw album uit met Graag Gedaan. Nu zijn Jef, Gilles en Ruben terug met de nieuwe single “Komt Wel Goed”, die in tijden van corona enkele belletjes doet rinkelen. In opdracht van Radio 1 componeerden ze een lied met alle clichés die de ronde doen naar aanleiding van het coronavirus. Ze baseerden zich hiervoor op het werk van Wim Daniëls, een Nederlandse schrijver die coronaclichés verzamelt.

‘Het is zo surrealistisch’ of ‘We zitten allemaal in’t zelfde schuitje’, het zijn oneliners die iedereen ontiegelijk veel hoort in deze lockdownperiode. In “Komt wel goed” dient Uberdope die clichés een voor een van antwoord. Muzikaal bekeken is deze track geen hoogvlieger; de beat is vrij simpel en er zal niet snel gefeest worden op dit nummer, maar de tekst is zoals altijd zeer sterk en er los op.

De Gentenaren snoeren de saaie coronauitspraken de mond op fantastische wijze en toveren nog eens een glimlach op ons gezicht. Als laatste bedanken ze de helden van nu. En de kappers.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi - "Patrice"

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel - "Who?!"

Net als in 2019 trakteert Miss Angel ons nog op de valreep van het jaar op een nieuwe single. Vorige keer was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Weireldverbeteroars? - "Halfvol"

Weireldverbeteroars? is een hiphopformatie uit het West-Vlaamse Tielt. “Halfvol” is hun derde single, eerder brachten ze al de twee nummers “Kom Mor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.