Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “C’mon You Know”

© CPU – Bert Savels

Liam Gallagher is volgens velen de laatste echte rockster, al zou dat kunnen liggen aan het feit dat hij ons hier via Twitter vaak genoeg aan herinnert. Liam brak in de jaren negentig door met Oasis, waarin hij geflankeerd werd door zijn oudere broer Noel. Samen waren ze destijds misschien wel het meest beruchte duo binnen de rockscene, mede door heel wat verhitte discussies en onderlinge vechtpartijen. Het is dan ook geen grote verrassing dat de gebroeders Gallagher in 2009 een punt achter hun samenwerking zetten. Noel Gallagher ging verder met begeleidingsband The High Flying Birds, terwijl Liam met de overgebleven Oasis-leden Beady Eye oprichtte. Beady Eye werd allesbehalve een groot succes en na twee studioalbums hielden ze het al voor gezien. In 2017 maakte hij dan zijn debuut als soloartiest met As You Were en drie jaar later kwam hij met Why Me? Why Not. op de proppen. Dat Liam een hart voor muziek heeft, mag duidelijk zijn, want op 27 mei verschijnt zijn derde soloalbum C’mon You Know waarvan de eerste single “Everything’s Electric” een kleine twee maanden geleden uitkwam.

Zijn nieuwe single “C’Mon You Know” weet helaas minder te overtuigen dan zijn voorganger. De gierende gitaren worden op het merendeel van deze single achterwege gelaten. De eerste twee minuten zijn dan ook vrij taai te noemen; hier en daar wat geklap dat wordt ondersteund door een keyboard, met in het refrein wat aanvullend geluid van relatief stille elektrische gitaren. Halverwege wordt een korte solo ingezet die het nummer behoedt van voortdurende herhaling. Een kleine minuut later krijgen we dan een tweede solo te horen, die voornamelijk uit synths en cello bestaat; iets wat we toch niet in eerste instantie aan Liam Gallagher zouden linken. Het einde wordt aangedikt met wat ‘yeah yeah yeah’s’ à la Be Here Now om vervolgens een laatste keer het refrein in te zetten aangevuld met diezelfde synthesizer en cello. Waar we met “Everything’s Electric” nog getrakteerd werden op stevige gitaren en een waar meezinggehalte, ontbreekt dit volledig op deze single. Ook de tekst is deze keer van mindere makelij; er zit bijvoorbeeld veel minder diepgang in dan op “Once” en “Paper Crown”. Dat het publiek niet warm loopt voor “C’mon You Know” was al te zien aan de lauwe reactie van zijn fans toen hij het nummer live bracht in de Royal Albert Hall op 26 maart. We hopen dan ook dat deze single geen maatstaaf wordt voor zijn nieuwe album.

Liam Gallagher kunnen we deze zomer aan het werk zien op het gloednieuwe HEAR HEAR!C’mon You Know verschijnt op 27 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.