Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “Once”

Als frontman van de reeds gestopte wereldband Oasis, is Liam Gallagher een levende legende. Het enige positieve aan die breakup, is dat de Brit nu de tijd heeft om – tussen al het geruzie met broertje Noel door – te werken aan zijn eigen muziek. Gelukkig werken die ruzies positief op de mannen in, want de een wil de ander altijd overtreffen, en zéker op muzikaal vlak. Na zijn eerste solo-album As You Wereis Liam nu bezig aan zijn tweede langspeler, die later dit jaar in de rekken zal liggen. Zo kregen we met het anthem “Shockwave” en het lekkere “The River” al twee voorsmaakjes van hoe Why Me, Why Not? zal gaan klinken en met “Once” voegt de Brit daar vandaag nog eentje aan toe.

“Once” leunt net als de vorige singles erg aan bij de sound van Oasis, al is dat deze keer de rustigere kant. Begeleid door een akoestische gitaar en strijkers heeft Liam Gallagher een soort ballade gemaakt, waarin het grijpen van kansen centraal staat. ‘You only get to do it once’, zingt Gallagher in de refreinen, die opbouwen naar een apotheose waarin alles samenkomt. Met zijn nieuwste single krijgen we geen stevigere gitaren zoals op het vorige werk van de Brit, maar toch blijft de man binnen zijn eigen sound. “Once” is geen intensieve rocksong, maar een melancholisch nummer, waarop Liam zich nog maar eens van zijn beste kant laat zien – werkelijk alles kan die man. Met een nu al een derde steengoede single, lijkt album nummer twee er eentje om in te kaderen te worden.

Why Me, Why Not? verschijnt op 20 september. Op 8 februari 2020 zal hij dat album aan zijn Belgische fans voorstellen in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

911 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Anna Leone - "Once"

Afgelopen weekend werden in Groningen tijdens het Eurosonic showcasefestival de Music Moves Europe Talent awards uitgereikt waar onze eigenste Lous and The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher - "All You're Dreaming Of"

Liam Gallagher, een ware rocklegende met een imago van jewelste. Over de populariteit en het aanzien van Oasis moeten we je nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.