Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “Everything’s Electric”

© CPU – Bert Savels

Heb jij ooit al zo hard ruzie gemaakt met je broer of zus dat je zelfs nog niet voor honderd miljoen pond met elkaar op een podium wil staan? Neen? Dan is je familienaam vast niet Gallagher. Na de break van Oasis – ondertussen al bijna vijftien(!) jaar geleden – wijzen Liam en Noel nog bijna dagelijks naar elkaar als het om de oorzaak gaat. Een reünie zal dus ook nog niet voor dit jaar zijn, gezien de broers elkaar nog steeds proberen te overtreffen met nieuwe muziek. Noel bracht bijvoorbeeld onlangs nog een greatest hits-album uit, en ook Liam zal binnenkort een nieuwe langspeler op de wereld loslaten. Wie de man volgt op Twitter, kan de naam van die plaat al raden: C’mon You Know.

Op het volledige album is het nog even wachten, maar met “Everything’s Electric” krijgen we nu al een eerste voorsmaakje te horen. Daaruit wordt al snel duidelijk dat Liam nog steeds een rock-‘n-rollster in hart en nieren is, het nummer werd nota bene zelfs met die andere rockster Dave Grohl geschreven. Met een groovy gitaartje komt de sfeer er meteen in, waarna de Brit je met zijn herkenbare stem meeneemt naar het refrein. Dat is er eentje dat met gemak door grote menigtes mee gescandeerd kan worden, wat ongetwijfeld voor legendarische kippenvelmomenten kan zorgen. Het ziet er dus naar uit dat Liam Gallagher met zijn nieuwste creatie opnieuw een dikke hit te pakken heeft, al zal die waarschijnlijk wel groter blijken aan de andere kant van het kanaal. Hoe dan ook, wij zijn bijzonder blij dat de legende nog steeds zijn vruchten afwerpt. C’mon you know x.

Op 27 mei brengt Liam Gallagher C’mon You Know uit. Dat album zal hij voorstellen op heel wat Europese festivals, en gezien zijn bevestiging voor Lowlands van afgelopen week, durven we ervan uitgaan dat hij komende zomer op Pukkelpop zal staan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1682 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.