Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Harry Styles – “As It Was”

De geruchten deden al een tijd de ronde maar ein-de-lijk is het zover: er komt een nieuw album van popster Harry Styles. Nadat het mysterieuze Instagram-account @YouAreHome zijn intrede deed, konden de fans niet anders dan concluderen dat er nieuw werk van de Brit zat aan te komen, en niets was minder waar. Hij kondigde onlangs zijn derde langspeler Harry’s House aan, die we op 20 mei in de rekken mogen verwachten. Na zijn succesjaren bij de populaire boyband One Direction en zijn voorgaande soloprojecten heeft hij al bewezen wat hij in zijn mars heeft, maar dat maakt ons niet minder nieuwsgierig naar dat nieuwe album. Dat zal overigens dertien nummers bevatten, eentje meer dan zijn voorganger Fine Line, dat onze harten veroverde in 2019. Na 20 mei hebben we nog enkele maanden om de nieuwe nummers vanbuiten te leren, want 7 juli houdt zijn tour halt in het Sportpaleis. Beginnen kunnen we alvast met de single “As It Was”!

Meteen krijgen we iets te horen dat voorheen nooit zo duidelijk aanwezig was op Styles zijn nummers: een goede dosis drums. Waar eerst de gitaar zijn intrede deed in de soloplaten van Harry, lijkt deze nu wat ruimte af te staan aan slagwerk. Het nummer is niet de spectaculaire comeback van Harry die we hadden verwacht, want we zouden het zelfs een beetje saai durven noemen. Dat neemt echter niet weg dat het een aanstekelijke en zomerse single is geworden, waarin de Brit meer durft te experimenteren. Ook zijn stem klinkt zachter en vloeit als een droom over de ritmische melodie die nostalgisch aanvoelt. Styles lijkt een lichte ommekeer van pop naar indie te ondergaan, maar ons hoor je niet klagen. “As It Was” stelt zeker niet teleur, ook al hadden we er misschien iets meer van verwacht.

Harry’s House verschijnt op 20 mei. Op 7 juli staat Harry Styles in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

Harry Styles @ Festivalpark Werchter: Oase van liefde

De kassa in Werchter rinkelde de afgelopen weken aan recordsnelheid. Waar levende legende Bruce Springsteen TW Classic vorige week op minder dan…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Alice and Jack (Florence Pugh & Harry Styles) - "With You All The Time"

Don’t Worry Darling. De film waar iedereen het al wekenlang over heeft. Niet per se omdat het zo’n cinematografisch meesterwerk is, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.