Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines – “Disaster Girl”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In september vorig jaar stuurden The Vaccines het album Love City op ons af. Minder dan een half jaar later maakt de Britse band al een opvolger bekend. Op 8 april van dit jaar brengen ze met Planet Of The Youth een ep uit, die zes nieuwe nummers zal bevatten. Daarnaast liet Rock Herk al weten dat de heren uit Londen de oversteek zullen maken naar ons land. Ongetwijfeld zal je aldaar enkele van de nieuwe telgen live kunnen aanhoren. In de aanloop van deze nieuwe ep kregen we vorige maand reeds “Thunder Fever” voorgeschoteld, waar de elektronischere kant van de band meer naar voor kwam, en nu is daar “Disaster Girl”.

Wie dacht dat de band met de nieuwe ep volledig de kant van “Thunder Fever” zou opgaan, werd mogelijk op het verkeerde been gezet. Met “Disaster Girl” lanceren ze een snel gitaarnummer zoals we deze van de Britten wel al gewoon zijn. Het geheel duurt slechts tweeënhalve minuut, en raast voorbij als een sneltrein. Wel moeten we toegeven dat het niet meteen het grootste meesterwerk van The Vaccines is. De samenstelling van het nummer is voorspelbaar, en bij het refrein missen we overtuiging. Hoewel het zeker niet slecht klinkt, missen we een catchy karakter, waar de band nochtans vaak in weet uit te blinken. Het is afwachten wat de rest van de ep voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Vaccines, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en meer komen naar de Lokerse Feesten

Vrijdag hebben we vaak festivalnieuws in de aanbieding en vandaag is dat niet anders. Lokerse Feesten komt met het heugelijke nieuws dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk: Mogwai, dEUS, Noordkaap, The Vaccines en meer!

Nu de grote festivals die ons land rijk zijn bijna allemaal klaar zijn met het bekendmaken van hun affiches, blijft het voorlopig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.