FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk: Mogwai, dEUS, Noordkaap, The Vaccines en meer!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de grote festivals die ons land rijk zijn bijna allemaal klaar zijn met het bekendmaken van hun affiches, blijft het voorlopig ijzig stil in Limburg. Het grote Pukkelpop zou de komende dagen weliswaar met nieuws komen, maar toch is het Rock Herk dat de boel in gang steekt. Het tweedaagse festival in Herk-de-Stad had vorige zomer nog het geluk in een kleinschaligere versie te kunnen doorgaan, maar in 2022 gaat de organisatie terug resoluut voor een grootse line-up, met zowel nationale als internationale bands. In die laatste categorie krijgen we komende zomer met Mogwai meteen een mooie headliner voorgeschoteld. De band zal er het fantastische As The Love Continues komen voorstellen op zaterdag 16 juli.

Daarnaast krijgen we ook headliner van eigen bodem in de vorm van lokaalmatadoren Noordkaap en nationale trots dEUS. De band rond Tom Barman zal binnenkort nog eens een nieuw album op de wereld loslaten, en trekt daar komende zomer dus meteen mee op tour. Het vijftal is overigens niet het enige nationale geweld dat we zullen terugzien op Rock Herk, want zo komen onder andere ook Portland, Millionaire, School is Cool, ILA, BLUAI en Rhea naar Limburg. Daarnaast krijgt de affiche meer glans met de bevestiging van The Vaccines, De Jeugd van Tegenwoordig, Brutus, Beak>, Godflesh, Ramkot, Peuk, Borokov Borokov, Bicurious, John, Ronker, Faisal en M.I.K.E. Push. Het belooft met andere woorden dus weer een mooie tweedaagse te worden.

Alle bevestigde namen vind je onderaan het artikel. Rock Herk 2022 vindt plaats op 15 en 16 juli. De ticketverkoop is reeds gestart. Voor meer info verwijzen we je graag door naar de website van het festival.

Vrijdag 15 juli: BLUAI – Brutus – De Jeugd van Tegenwoordig – Goldflesh – John – M.I.K.E Push – Noordkaap – Peuk – Portland – Ramkot – Ronker – The Vaccines

Zaterdag 16 juli: BEAK> – Bicurious – Borokov Borokov – dEUS – Faisal – ILA – Mogwai – Millionaire – Rhea – School is Cool

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.