FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk: Mogwai, dEUS, Noordkaap, The Vaccines en meer!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de grote festivals die ons land rijk zijn bijna allemaal klaar zijn met het bekendmaken van hun affiches, blijft het voorlopig ijzig stil in Limburg. Het grote Pukkelpop zou de komende dagen weliswaar met nieuws komen, maar toch is het Rock Herk dat de boel in gang steekt. Het tweedaagse festival in Herk-de-Stad had vorige zomer nog het geluk in een kleinschaligere versie te kunnen doorgaan, maar in 2022 gaat de organisatie terug resoluut voor een grootse line-up, met zowel nationale als internationale bands. In die laatste categorie krijgen we komende zomer met Mogwai meteen een mooie headliner voorgeschoteld. De band zal er het fantastische As The Love Continues komen voorstellen op zaterdag 16 juli.

Daarnaast krijgen we ook headliner van eigen bodem in de vorm van lokaalmatadoren Noordkaap en nationale trots dEUS. De band rond Tom Barman zal binnenkort nog eens een nieuw album op de wereld loslaten, en trekt daar komende zomer dus meteen mee op tour. Het vijftal is overigens niet het enige nationale geweld dat we zullen terugzien op Rock Herk, want zo komen onder andere ook Portland, Millionaire, School is Cool, ILA, BLUAI en Rhea naar Limburg. Daarnaast krijgt de affiche meer glans met de bevestiging van The Vaccines, De Jeugd van Tegenwoordig, Brutus, Beak>, Godflesh, Ramkot, Peuk, Borokov Borokov, Bicurious, John, Ronker, Faisal en M.I.K.E. Push. Het belooft met andere woorden dus weer een mooie tweedaagse te worden.

Alle bevestigde namen vind je onderaan het artikel. Rock Herk 2022 vindt plaats op 15 en 16 juli. De ticketverkoop is reeds gestart. Voor meer info verwijzen we je graag door naar de website van het festival.

Vrijdag 15 juli: BLUAI – Brutus – De Jeugd van Tegenwoordig – Goldflesh – John – M.I.K.E Push – Noordkaap – Peuk – Portland – Ramkot – Ronker – The Vaccines

Zaterdag 16 juli: BEAK> – Bicurious – Borokov Borokov – dEUS – Faisal – ILA – Mogwai – Millionaire – Rhea – School is Cool

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single dEUS - "Must Have Been New"

Ondanks dat het reeds tien jaar geleden is sinds dEUS zijn laatste album Following Sea uitbracht, is het de laatste jaren zelden…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bazart: 'We zijn geen zakenmannen die elke dag op een bureau zitten'

Afgelopen editie van Rock Werchter tekende Bazart voor een van de mooiste Belpopmomenten van dit decennium. Tussen Monza’s “Van God Los” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.