Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billy Nomates – “22 spring”

Tor Maries – aka Billy Nomates – kennen we voornamelijk van hitsingles als “no” en het ietwat recentere “Heels“. Hoewel haar carrière nog pril is, werkte ze al samen met Sleaford Mods. Zo zong ze het refrein op het nummer “Mork n Mindy”, dat later op het album Spare Ribs verscheen. Nomates’ eigen eerste album verscheen in 2020 en heet simpelweg Billy Nomates. In 2021 verscheen de ep Emergency Telephone. Op nieuw werk in de vorm van een langspeler blijft het tot dusver nog steeds wachten.

Over haar nieuwe single zegt Nomates zelf dat het nergens toe behoort. Ze deelde het dan ook via Bandcamp, een online platform dat voornamelijk door bands zonder platencontract wordt gebruikt. Het was ofwel dat, ofwel het nummer in de vuilnisbak gooien. We mogen van geluk spreken dat Nomates voor de eerste optie koos. Ze laat zich van een volledig andere kant zien en zoals ze zelf al aangaf, past het inderdaad bij niets dat ze eerder uitbracht. Het nummer gaat trager dan we van haar gewend zijn en ook de gemoedstoestand klinkt zwaarder. De tekst is weemoedig en gaat zoals de titel al aangaf over de lente, vermoedelijk de lente van 2022. Ze is bang dat alles wat tijdens de lente groeit doden met zich meebrengt. Haar gospelachtige, doch deprimerende stem wordt vergezeld van instrumentale stukken die kerkachtig aanvoelen. Het is dan ook niet moeilijk om “22 spring” te gaan vergelijken met het werk van haar artistieke voornaamgenoot, Billie Eilish.

Voorlopig komt Billy Nomates niet naar België, al speelt ze op zaterdag 23 april wel op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

363 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.