banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Taking Me Back”

© CPU – Sven Michiels

Jack White heeft nog eens iets nieuws klaar. De Amerikaanse gitaarvirtuoos en ex-lid van het legendarische muziekduo The White Stripes heeft al even geen nieuwe muziek uitgebracht onder zijn eigen naam en hield zich in 2019 bijvoorbeeld vooral bezig met zijn succesvol nevenproject The Raconteurs. Op een nieuwe soloplaat zullen we desondanks nog even moeten wachten, want de release van het nummer “Taking Me Back” kadert binnen de lancering van het nieuwe Call of Duty-spel dat er begin november zit aan te komen. Doorgaans zijn nummers van soundtracks veredelde b-kantjes, maar dat label past niet bij het snedige en vinnige “Taking Me Back”.

De teaser die gisteren op Jack Whites sociale media verscheen liet al uitschijnen dat “Taking Me Back” een nummer zou worden met gierende gitaren en we worden dan ook niet teleurgesteld. De riffs vliegen je namelijk van meet af aan rond de oren en hebben die typische Jack White-kwinkslag die ongeëvenaard is in de rockwereld. Zijn stem ligt weer lekker droog in de mix zoals we dat op onder meer Boarding House Reach al konden horen en net dat accentueert zijn knappe stemgeluid nog meer. Op het einde worden we nog getrakteerd op een spetterende gitaarsolo en zo eindigt “Taking Me Back” met een hoogstandje van jewelste. Jack White maakte van het nummer ook nog een andere versie genaamd “Taking Me Back (Gently)” waar de elektrische gitaar in de kast werd gelaten, maar ook dan weet het nummer te overtuigen in al zijn schoonheid. Meneer White is terug met een knal, dames en heren, en daar zijn we ontzettend blij mee.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Datsuns – Eye To Eye (★★★★): Meteen weer op kruissnelheid

We moesten er zeven jaar op wachten maar eindelijk is het zover. Met Eye To Eye brengen de Nieuw-Zeelandse hardrockers van The…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.