Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Taking Me Back”

© CPU – Sven Michiels

Jack White heeft nog eens iets nieuws klaar. De Amerikaanse gitaarvirtuoos en ex-lid van het legendarische muziekduo The White Stripes heeft al even geen nieuwe muziek uitgebracht onder zijn eigen naam en hield zich in 2019 bijvoorbeeld vooral bezig met zijn succesvol nevenproject The Raconteurs. Op een nieuwe soloplaat zullen we desondanks nog even moeten wachten, want de release van het nummer “Taking Me Back” kadert binnen de lancering van het nieuwe Call of Duty-spel dat er begin november zit aan te komen. Doorgaans zijn nummers van soundtracks veredelde b-kantjes, maar dat label past niet bij het snedige en vinnige “Taking Me Back”.

De teaser die gisteren op Jack Whites sociale media verscheen liet al uitschijnen dat “Taking Me Back” een nummer zou worden met gierende gitaren en we worden dan ook niet teleurgesteld. De riffs vliegen je namelijk van meet af aan rond de oren en hebben die typische Jack White-kwinkslag die ongeëvenaard is in de rockwereld. Zijn stem ligt weer lekker droog in de mix zoals we dat op onder meer Boarding House Reach al konden horen en net dat accentueert zijn knappe stemgeluid nog meer. Op het einde worden we nog getrakteerd op een spetterende gitaarsolo en zo eindigt “Taking Me Back” met een hoogstandje van jewelste. Jack White maakte van het nummer ook nog een andere versie genaamd “Taking Me Back (Gently)” waar de elektrische gitaar in de kast werd gelaten, maar ook dan weet het nummer te overtuigen in al zijn schoonheid. Meneer White is terug met een knal, dames en heren, en daar zijn we ontzettend blij mee.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1553 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack White - Fear of the Dawn (★★★): Zoeken tussen een wirwar van stijlen

Jack White begon zijn muzikale carrière bij The White Stripes, waar hij geflankeerd werd door zijn toenmalige vrouw Meg White. In 1999…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jack White - "Hi-De-Ho" (feat. Q-Tip) & "Queen of the Bees"

Jack White is een man die van geen ophouden weet. Waar hij in 2018 met zijn laatste soloplaat kwam, nam hij in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White - "Fear Of The Dawn"

Twee albums krijgen we dit jaar van Jack White en elk zullen ze een eigen stijl van de eigenwijze rocker tonen. Vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.