Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “I Love You”

© Filmawi

In het huidige gitaarlandschap zijn de Ieren van Fontaines D.C. nog maar moeilijk weg te denken, mede dankzij hun twee uitstekende en gelauwerde albums die ze respectievelijk in 2019 en 2020 op de wereld loslieten. De combinatie van frontman Chattens betoverende en monotone stemgeluid en de, nu eens zweverige, dan weer gutsende gitaarriffs blijkt ook nog steeds een succesformule, getuige vorige single “Jackie Down The Line“, dat eveneens hun nieuwe album Skinty Fia aankondigde. Met “I Love You” doen ze die verwachtingen nu wel hoog oplopen voor die derde langspeler.

Op “I Love You” bevestigt de band wel nog maar eens dat ze muzikaal een stuk meer matuur zijn geworden ten opzichte van hun debuutplaat Dogrel. De speelsheid en het temperament van die sound van toen is voor een groot deel verdwenen, waardoor ook deze single, net als heel wat materiaal op A Hero’s Death een stuk gepolijster en meer uitgerekt klinkt. Niet dat dat een slecht gegeven is; het viertal slaagt er namelijk meer dan ooit in om melancholisch en gevoelsmatig over te komen. Het zijn echter pas de poëtische teksten van Chatten die ervoor zorgen dat het nummer echt onder je huid kruipt en voor een luttele vijf minuten meeneemt in een meer dan aangename trance.

Op Skinty Fia is het helaas wel nog een goede 2 maand wachten, aangezien hij te beluisteren valt vanaf 22 april.

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - “Last Time Every Time Forever”

Een van de platen waar we dit jaar reikhalzend naar uitkijken is ongetwijfeld die van Fontaines D.C.-frontman Grian Chatten. Tussen alle successen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - "Fairlies"

Grian Chatten is momenteel volop aan het genieten van een paar maanden ‘rust’ na een heerlijk drukke periode met Fontaines D.C.. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Grian Chatten - "The Score"

Het afgelopen jaar is een ontzettend bewogen jaar geweest voor Fontaines D.C.. De Ieren speelden in uitverkochte zalen over de hele wereld,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.