Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melts – “Outlier”

© Gav Ovoc

Waar we bij debuutsingle “Maelstrom” net iets te veel op onze honger bleven zitten om echt iets te schrijven over Melts, laat “Outlier” er geen twijfel over bestaan: deze band moet en zal doorbreken. De band uit Dublin brengt op 13 mei een debuutplaat uit, geproducet door Daniel Fox van Gilla Band. Het vijftal brengt zijn muziek op de meest simpele manier door elke song op te bouwen rond een repetitieve sound. Ook deze nieuwe single “Outlier” laat kraut- en psychedelische rock hand in hand gaan, wat voor een trip van jewelste zorgt.

De eerste twintig seconden moeten je meenemen naar een donkere ruimte om daarna aan de hand van synths een gigantische lichtstorm te creëren. De stroboscopen schieten in gang en het angstzweet druppelt van je rug, maar in plaats van weg te lopen, begin je te dansen. Het is die sfeer die “Outlier” zowat belichaamt, want de repetitieve synthlijn is niets meer dan een aanstekelijke deun die hoe langer hoe meer een dansbare hypnose veroorzaakt. Frontman Eoin Kenny geeft met zijn zweverige vocals een extra dynamiek aan het geheel en op die manier is “Outlier” een psychedelische krautrocksong zoals we die het liefst horen. Voor fans van The Black Angels en Moon Duo.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.