Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melts – “Waves Of Wonder”

© Sparkie McGuinness

De Ieren van Melts brachten in het 2022 het debuutalbum Maelstrom uit. Enkele kenmerken zijn ten eerste dat de songs steeds beginnen met een moordend synthgeluid dat het hele nummer blijft doorhakken. Ten tweede brengt Melts grotendeels nummers uit die een pak langer duren dan de gemiddelde drie tot vier minuten. Ten derde mag het bij Melts een mengeling zijn van industrial, krautrock en harde new wave. Vakjes zijn eigenlijk niet echt oké, maar we kunnen niet anders dan opmerken dat er ingrediënten van Front 242, She Wants Revenge, Nitzer Ebb en Joy Division in de muziek zit, en dat Melts daarvan weer een eigen geluid samenstelt.

Op de nieuwe single “Waves Of Wonder” is het eigenlijk niet anders. Net zoals bij de vorige twee singles “Figment” en “Altered” vangt Melts de rit opnieuw aan met een fors synthgeluid met spierballen. De drums vallen na enkele seconden in, en let zeker eens op het geluid van de hi-hat! Het lijkt een detail, maar Melts verrijkt het nummer hier heel sterk mee, en net daarin herkennen we vooral hoe fantastisch de muzikanten uit Dublin wel zijn. Op het einde laat de band twintig seconden alle instrumenten los en zingt enkel zanger Eoin Kenny de laatste strofe. Alwéér een detail dat het publiek moet laten beseffen dat dit een band is waar veel toekomst(muziek) in zit. Tussen dat straffe begin en dat sterke einde ontspint zich een bijna gothische klaagzang en wordt de geluidsbarrière van 330 meter per seconde met gemak overstegen. Kortom, een opmerkelijke nieuwe schijf!

Op 12 april explodeert voor alle publiek de nieuwe langspeler Field Theory. In Vlaanderen mogen we op 2 mei Melts verwelkomen in de AB. Op 5 mei kan dit in het Cactus Muziekcentrum in Brugge.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Melts @ Cactus Muziekcentrum (Café): Smeulend smelten

De Ierse band Melts bracht begin april zijn tweede album Field Theory uit. De groep brengt er een mix van krautrock met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melts - "Outlier"

Waar we bij debuutsingle “Maelstrom” net iets te veel op onze honger bleven zitten om echt iets te schrijven over Melts, laat “Outlier”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.