Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen – “Taskiwt Tadjat”

© Marie Planeille

De vaandeldragers van Tishoumaren, wat wij wel eens ‘desertblues’ noemen, keren eindelijk terug. Terugkeren in de tijd, eerder, want Malinees-Algerijnse band Tinariwen, al actief sinds 1979 maar slechts recent succes kennend, brengt re-issues uit van hun eerste twee albums. Daarvoor brengen ze deze nooit eerder gehoorde “Taskiwt Tadjat” uit. Een goede zet, lijkt het, want met genregenoten Imarhan en Mdou Moctar die Tishoumaren afgelopen jaren mee een stroomversnelling in brachten, is het tijd om die half-vergeten albums Amassakoul (2004) en The Radio Tisdas Sessions (2001) van onder het stof te halen.

“Taskiwt Tadjat” is niet meteen iets onverwachts van de band, maar is desondanks welgekomen. De dikke, logge bas houdt het sluipend en gezapig tempo erin, waarrond het karakteristieke gitaarwerk en het handgeklap van het vrouwelijk achtergrondkoor zijn ding kan doen. Het blijft diepgaand en innemend, want dat is gewoon wat deze muziekstijl doet. Zelfs op teruggetrokken momenten is Tinariwens gevoel voor ritme en groove ijzersterk. Als er iets is dat de wereld kan gebruiken op dit moment, is het wel meer Tinariwen.

Instagram / Twitter  / Facebook 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombino - "Aitma"

U zoekt goede, zeg gerust geniale gitaristen? Dan kan Bombino niet ontbreken in het rijtje namen die bij ons te binnen schiet….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen - "Tenere Den"

Er hangt altijd een bepaalde mystiek rond Tinariwen, want het levensverhaal van de band zou zomaar een film kunnen zijn. Al in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.