Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J – “The Actor”

© CPU – Sven Michiels

Aanstaande vrijdag wordt een mooie dag voor iedereen die indierock een warm hart toedraagt, want dan verschijnt er voor het eerst in bijna vijf jaar nog eens een nieuw album van alt-J. De Britse band zette het feest rond zijn comeback al een tijdje geleden in met het oerdegelijke “U&ME“, waarna er met “Get Better” en onlangs nog het fantastische “Hard Drive Gold” nog enkele voorsmaakjes de revue passeerden. Nu er de komende maanden ook nog eens heel wat concerten op de planning staan, ziet het ernaar uit dat de agenda van alt-J helemaal vol zit. Toch willen de heren voor het zover is nog even verwennen met een laatste single voor de storm losbarst: “The Actor”.

Met hun nieuwste creatie vertellen de Britten het verhaal rond de dood van acteur John Belushi, die in 1982 overleed aan de gevolgen van een onopzettelijke overdosis. Die feiten probeerde alt-J nu om te zetten in muziek, met een hoekig en zelfs licht melancholisch indienummer tot gevolg. Vier minuten lang neemt de band ons mee terug in de tijd. Met een donkere mix van drums en elektronica komt de track mysterieus op gang, maar al snel voel je dat die herkenbare sound er ergens in verweven zit. Als frontman Joe Newman er dan bijkomt, is dat plaatje helemaal compleet. Zo nu en dan treedt een gitaartje naar de voorgrond, maar over het algemeen is het vooral de sfeer die centraal staat. “The Actor” kabbelt op die manier zo’n vier minuten dromerig voort, waardoor het ernaar uitziet dat alt-J zijn albumtitel helemaal zal waar maken.

The Dream, verschijnt aanstaande vrijdag, 11 februari. Deze zomer spelen de Britten onder meer op Best Kept Secret in Nederland en op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

alt-J - The Dream (★★★★½): Bloedmooie comeback

alt-J is ongetwijfeld een van de groepen die de jaren tien muzikaal gevormd heeft. De Engelse indieband, die werd opgericht door zanger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.