Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J – “Hard Drive Gold”

© CPU – Sven Michiels

2022 wordt weer een druk jaar voor alt-J. Het Britse drietal brengt begin februari namelijk hun langverwachte nieuwe album The Dream uit. Daaraan gekoppeld trekt de band er ook weer op uit voor een uitgebreide tour die hen in de zomer ook naar Best Kept Secret en Rock Werchter brengt. Dankzij debuutplaat An Awesome Wave en opvolger This Is All Yours groeide alt-J uit tot een van de meest geliefde indiebands ter wereld en die status willen ze maar al te graag behouden. Met “U&ME” en “Get Better” trakteerden ze hun fans in de herfst al op twee veelbelovende nummers en ook het gloednieuwe “Hard Drive Gold” is een schot in de roos.

“Hard Drive Gold” valt het best te beschrijven als een radiovriendelijk experiment waarop alt-J het geliefkoosde geluid aanvulde met een paar verrassende details. Een pulserende en repetitieve baslijn en de onmiskenbare stem van Joe Newman nemen je in een handomdraai mee op een prettige en speelse indietrip die nooit echt weet te vervelen. Vooral de opbouw richting een absolute apotheose mag er zijn, want het zet je tot twee keer toe op het verkeerde been. Naar het einde bereikt “‘Hard Drive Gold” alsnog het hoogtepunt en wordt Joe Newman vergezeld door een kinderkoor die het stukje nog krachtiger maakt. “Hard Drive Gold” is ingetogen en toch groots zoals we dat van alt-J kennen!

The Dream, het vierde album van alt-J, verschijnt op 11 februari. Deze zomer spelen de Britten onder meer op Best Kept Secret in Nederland en op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1547 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

alt-J - The Dream (★★★★½): Bloedmooie comeback

alt-J is ongetwijfeld een van de groepen die de jaren tien muzikaal gevormd heeft. De Engelse indieband, die werd opgericht door zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J - "The Actor"

Aanstaande vrijdag wordt een mooie dag voor iedereen die indierock een warm hart toedraagt, want dan verschijnt er voor het eerst in…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.