Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J – “Hard Drive Gold”

© CPU – Sven Michiels

2022 wordt weer een druk jaar voor alt-J. Het Britse drietal brengt begin februari namelijk hun langverwachte nieuwe album The Dream uit. Daaraan gekoppeld trekt de band er ook weer op uit voor een uitgebreide tour die hen in de zomer ook naar Best Kept Secret en Rock Werchter brengt. Dankzij debuutplaat An Awesome Wave en opvolger This Is All Yours groeide alt-J uit tot een van de meest geliefde indiebands ter wereld en die status willen ze maar al te graag behouden. Met “U&ME” en “Get Better” trakteerden ze hun fans in de herfst al op twee veelbelovende nummers en ook het gloednieuwe “Hard Drive Gold” is een schot in de roos.

“Hard Drive Gold” valt het best te beschrijven als een radiovriendelijk experiment waarop alt-J het geliefkoosde geluid aanvulde met een paar verrassende details. Een pulserende en repetitieve baslijn en de onmiskenbare stem van Joe Newman nemen je in een handomdraai mee op een prettige en speelse indietrip die nooit echt weet te vervelen. Vooral de opbouw richting een absolute apotheose mag er zijn, want het zet je tot twee keer toe op het verkeerde been. Naar het einde bereikt “‘Hard Drive Gold” alsnog het hoogtepunt en wordt Joe Newman vergezeld door een kinderkoor die het stukje nog krachtiger maakt. “Hard Drive Gold” is ingetogen en toch groots zoals we dat van alt-J kennen!

The Dream, het vierde album van alt-J, verschijnt op 11 februari. Deze zomer spelen de Britten onder meer op Best Kept Secret in Nederland en op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.