Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson – “Forget U”

© CPU – Larissa Zenner

De pandemie heeft ons allemaal wel een zeker trauma bezorgd, maar voor Tessa Dixson is het hele Covid-gebeuren echt een heel tragische zaak geworden. De release van haar debuutplaat Genesis in maart 2020 verdween onverwachts radicaal naar de achtergrond en ook de geplande releaseshows werden steeds hopeloos vooruit geschoven. Een half jaar later kreeg Dixson toch nog de kans om de plaat live echt tot leven te laten komen, maar het echte momentum was jammer genoeg voorbij.

Ook al heeft het een serieuze deuk nagelaten, Dixson blijft niet bij de pakken zitten en herpakte zich de afgelopen tijd met hernieuwde energie. Zo kregen we in september het glinsterende “Creep”, waarmee ze ons opnieuw makkelijk in haar eigen mysterieuze klankbubbel wist te trekken. Omringd door dezelfde leden als Planet 1999, maakte ze ook de nieuwste single “Forget U”. Het nummer hult zich in dezelfde licht elektronische sferen als voorganger “Creep”, al mag er nu duidelijk wat meer gedanst worden. Voor wie Tessa Dixson de afgelopen maanden – al zittend of niet – live heeft gezien, zal “Forget U” niet geheel onbekend klinken. Het nummer werd dan ook al een paar keer live gebracht, al klinkt deze officiële release toch nog iets anders in de oren.

Dixson liet op haar sociale media al weten dat “Forget U” ergens tussen de onconventionele popbeats van Charli XCX en de elektronische melancholie van The Blaze ligt, en eigenlijk slaat ze daarmee ook de nagel op de kop. Met de energieke beat trekt het nummer ons vanaf de eerste seconde mee in een wazig uitgelaten clubsfeer, hoewel er in de luchtige stem van Dixson een extra grote breekbaarheid schuilt. “Forget U” mag je dan ook best letterlijk opnemen en bouwt verder op het klassieke ‘crying in the club’-motief: niks beters om iemand te vergeten dan jezelf helemaal euforisch de verdoemenis in te dansen, toch? “Forget U” lijkt naar alle verwachting eerst klassiek op te bouwen naar die grote climax, maar schakelt in het refrein verrassend terug naar een ingetogen melancholie, die tussen alle dansgeweld door heel goed de emotionele leegte en het gemis weet te vatten. Een verrassende wending, die wel honderd procent zijn doel treft. Dixson zet vervolgens alles klaar voor een mooie finale waar alle melancholie en euforie zich verzamelt in een glinsterend lichtspektakel.

Met “Forget U” veegt Tessa Dixson de bittere (Covid)-tranen resoluut van zich af en danst ze zichzelf een hoopvolle toekomst in.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
AlbumsRecensies

Tessa Dixson - Unspoken (★★★½): Glinstering in de duisternis

Aan jong talent geen gebrek in het hedendaagse, Belgische poplandschap. Jammer genoeg krijgt het grotere publiek daar slechts een klein deel effectief…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.