Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson – “Creep”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Soms lopen dingen absoluut niet zoals je ze gepland had. Nadat ze in 2019 De Nieuwe Lichting won, moest 2020 het jaar van Tessa Dixson worden met debuutplaat Genesis, optredens op diverse festivals en een eigen show in de grote zaal van de AB. Het liep helaas een beetje anders, want waar 13 maart een feestdag voor Dixson hoorde te worden, viel er amper 24 uur eerder een zwart doek over ons land. We hoeven je niet te vertellen hoe de maanden daarna in een vage waas aan ons voorbij gingen. Genesis kreeg zo helaas niet de aandacht die het album verdiende en ook een ware golf aan remixes kon het tij niet echt keren. Gelukkig houdt de zangeres de moed erin en blijft ze gretig werken aan nieuwe muziek, waarvan we met “Creep” het eerste stukje mogen horen.

Een echt nieuwe song is “Creep” niet, althans niet voor de zangeres die het nummer twee jaar geleden schreef samen met Planet 1999, de eerste band op het legendarische PC Music-label. Dat het lied helemaal in de lijn ligt van wat we hoorden op haar debuutalbum is dan ook niet echt een verrassing. Het lijkt alsof we in een bubbel zitten waarin donkere klanken met een glinsterend randje ons gezelschap houden. Dixson klinkt ver weg en tegelijkertijd heel erg dichtbij, wat bij momenten een heel vreemde ervaring is. Dat past echter heel goed bij de track die gaat over het beangstigende gevoel dat een nieuwe potentiële relatie je kan geven. Om zeker te zijn dat je niet opnieuw dezelfde fout maakt, ga je op zoek naar wie die andere persoon echt is en dat is ook een beetje hoe “Creep” aanvoelt. Er ontbreekt echter een hoogtepunt in de song, waardoor we een beetje op onze honger blijven zitten. Toch zijn we blij dat Tessa Dixson terug is, en dat allemaal net op tijd voor haar grote show in de Ancienne Belgique later deze maand.

Op 27 september staat Tessa Dixson in de Ancienne Belgique. Om dit concert te bezoeken dien je in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
AlbumsRecensies

Tessa Dixson - Unspoken (★★★½): Glinstering in de duisternis

Aan jong talent geen gebrek in het hedendaagse, Belgische poplandschap. Jammer genoeg krijgt het grotere publiek daar slechts een klein deel effectief…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.