Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Garratt – “Eton Mess (A Gaslight Anthem)”

© CPU – Larissa Zenner

Ondanks dat hij bij heel wat muziekcritici bijzonder hoog staat aangeschreven, heeft Jack Garratt het nooit echt makkelijk gehad in zijn leven. Zo viel hij na zijn debuutplaat Phase in een diepe depressie en bracht hij zijn tweede album Love, Death & Dancing middenin de coronapandemie uit. Echt touren lukte nog niet, tenzij zijn Work in Progress-shows nog voor de release van de plaat, maar ondertussen valt de man alweer in een volgend hoofdstuk. De multi-instrumentalist gaat tegenwoordig door het leven als een onafhankelijk artiest, die nu zonder toedoen van hogere hand zijn zegje mag doen. Daar maakt hij vandaag meteen gebruik van, want met “Eton Mess (A Gaslight Anthem)” brengt hij een eerste protestsong uit.

De nieuwste creatie van Jack Garratt duurt bijna zeven minuten, maar we vervelen ons geen seconde. De track komt op gang met een zwoel gitaartje, maar krijgt al snel een donkerdere sfeer eenmaal de Brit begint te zingen. Hij heeft het over hoe groot de kloof is tussen het volk en onze leiders, en vooral over hoe ze onze vrijheden inperken. Net zoals die twee groepen van mensen ver uit elkaar liggen, zoeken ook tekst en muziek elkaars uitersten dus op. Met “Eton Mess (A Gaslight Anthem)” maakt de man nochtans een track die ons zo de dansvloer zou opsleuren. Zo laat Garratt zich tegen het einde van het nummer helemaal gaan en krijgen we nog een fantastische muzikale solo te horen. Zo hebben we het graag!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2089 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Garratt - "Just How I Like It"

Het verhaal van Jack Garratt leest een beetje vreemd. Toen de Britse multi-instrumentalist met zijn debuutplaat Phase naar buiten kwam, schoot zijn ster pijlsnel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhodes - “The Love I Give”

Dat Rhodes een tranentrekker pur sang is, is eigenlijk al geen geheim meer. Met een unieke stem die menig mens weet te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.