Muzieknieuwtjes

BLUAI, Shaka Shams en ILA winnen De Nieuwe Lichting 2022!

© Studio Brussel

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn BLUAIShaka Shams en ILA. Een week lang had de Studio Brussel-luisteraar de tijd om zijn drie favoriete finalisten naar de top te stemmen, met nu dus dit op zich niet geheel verrassende eindresultaat. De drie winnaars waren al favoriet van de jury van Studio Brussel, goed voor 1/4 van de stemmen, het publiek veranderde uiteindelijk niets meer aan die mening. De winnaars treden nu dus in de voetsporen van onder andere The Haunted Youth, Tamino, Portland, Equal Idiots en SONS, en gaan met andere woorden een veelbelovende toekomst tegemoet. Ze vergaren naast die gigantische naambekendheid ook een individueel begeleidingstraject in het Wilde Westen, waar de gigantisch lang uitgesponnen finale overigens plaatsvond, en een één jaar durende nauwe samenwerking met muziekplatform VI.BE.

Ondanks dat slechts drie bands met de eer gaan lopen, willen we daarnaast toch nog vermelden dat de inzendingen van alle negen finalisten ook dit jaar weer van hoge makelij waren. Toch konden enkel “Dime Store” van onze ‘Grote Beer van Morgen’ BLUAI, “Black Metal Rebel” van Shaka Shams en “Leave Me Dry” van ILA de luisteraars het meest overtuigen. Het mag dan ook geen toeval zijn dat we die nummers de komende maanden nog vaak zullen terughoren op de radio, en vooral dat we de bands snel zullen zien opduiken in de verschillende concertzalen en festivalpodia die ons land rijk is. Te beginnen op ons eigen Dansende Beren Feest, want daar zal BLUAI het beste van zichzelf geven.

Zoals gezegd zijn de drie winnaars uiteindelijk niet superverrassend, gezien bijvoorbeeld Shaka Shams wordt begeleid door dezelfde entourage als jurylid Black Mamba en ILA onder contract ligt bij Noisesome, nota bene hetzelfde management als Equal Idiots, de band van jurylid Thibault Christiaensen. We willen het talent van de winnaars echter niet miskennen, maar het wordt misschien eens tijd voor een jury waarbij er geen sprake kan zijn van belangenvermenging.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.