Muzieknieuwtjes

BLUAI, Shaka Shams en ILA winnen De Nieuwe Lichting 2022!

© Studio Brussel

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn BLUAIShaka Shams en ILA. Een week lang had de Studio Brussel-luisteraar de tijd om zijn drie favoriete finalisten naar de top te stemmen, met nu dus dit op zich niet geheel verrassende eindresultaat. De drie winnaars waren al favoriet van de jury van Studio Brussel, goed voor 1/4 van de stemmen, het publiek veranderde uiteindelijk niets meer aan die mening. De winnaars treden nu dus in de voetsporen van onder andere The Haunted Youth, Tamino, Portland, Equal Idiots en SONS, en gaan met andere woorden een veelbelovende toekomst tegemoet. Ze vergaren naast die gigantische naambekendheid ook een individueel begeleidingstraject in het Wilde Westen, waar de gigantisch lang uitgesponnen finale overigens plaatsvond, en een één jaar durende nauwe samenwerking met muziekplatform VI.BE.

Ondanks dat slechts drie bands met de eer gaan lopen, willen we daarnaast toch nog vermelden dat de inzendingen van alle negen finalisten ook dit jaar weer van hoge makelij waren. Toch konden enkel “Dime Store” van onze ‘Grote Beer van Morgen’ BLUAI, “Black Metal Rebel” van Shaka Shams en “Leave Me Dry” van ILA de luisteraars het meest overtuigen. Het mag dan ook geen toeval zijn dat we die nummers de komende maanden nog vaak zullen terughoren op de radio, en vooral dat we de bands snel zullen zien opduiken in de verschillende concertzalen en festivalpodia die ons land rijk is. Te beginnen op ons eigen Dansende Beren Feest, want daar zal BLUAI het beste van zichzelf geven.

Zoals gezegd zijn de drie winnaars uiteindelijk niet superverrassend, gezien bijvoorbeeld Shaka Shams wordt begeleid door dezelfde entourage als jurylid Black Mamba en ILA onder contract ligt bij Noisesome, nota bene hetzelfde management als Equal Idiots, de band van jurylid Thibault Christiaensen. We willen het talent van de winnaars echter niet miskennen, maar het wordt misschien eens tijd voor een jury waarbij er geen sprake kan zijn van belangenvermenging.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Ben Anlamam"

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders….
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Ancienne Belgique (AB Club): Livereputatie kracht bijgezet

Nadat BLUAI in België met Sound Track, Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting zowat alle onderscheidingen die er te winnen zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Make It Easy"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.