FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert achtste DB Feest met BLUAI, Caspar Auwerkerken en Anthea!

Het jaar loopt stilletjes aan op z’n einde en dat betekent dat de feesten voor de deur staan. Naast Kerstmis en Nieuwjaar volgt er komende maand een derde grootse feestdag: het Dansende Beren Feest! Op zaterdag 5 maart zal je favoriete muzieksite het Gentse BarBroos onveilig maken in samenwerking met Rebel Rebel. Zoals we doorheen de jaren al vaak bewezen hebben, staan onze feestjes garant voor een plezante avond, maar vooral voor goeie muziek van opkomende talenten. Dit jaar bestaat onze affiche uit drie bands, BLUAI, Caspar Auwerkerken en Anthea, gevolgd door een afterparty met een dj-set van onze Opperbeir Niels Bruwier. Hieronder kan je onze line-up alvast wat beter leren kennen.

Zoals onze teergeliefde federale regering het ons tegenwoordig voorschrijft, zal ons Dansende Beren Feest ook rekening moeten houden met de coronamaatregelen. Dat betekent dat je zowel je Covid Safe Ticket op zak zal moeten hebben, als een mondmasker moet dragen. Een inkomticket heb je daarentegen niet nodig, want ook dit jaar is de toegang gratis! Tot dan?

Zet je alvast op aanwezig in ons Facebook-evenement en mis geen enkel nieuws!

BLUAI

© CPU – Nathan Dobbelaere

BLUAI, het alter ego van Catherine Smet, is zonder enige twijfel een van de bands die in een moeilijk jaar als 2021 het meeste naam en faam wist te maken. Het viertal, bestaande uit bandleden van ILA en BLOND, mocht afgelopen zomer enkele keren fungeren als voorprogramma van niemand minder dan Mauro Pawlowski, maar had ook enkele eigen shows op de tourposter staan. En dat allemaal met slechts twee nummers op het palmares… straf! Ondertussen won BLUAI al de Antwerpse finale van Sound Track, staat ze in de finale van De Nieuwe Lichting en zit ze ook in de voorrondes van Humo’s Rock Rally. Laat een ding duidelijk zijn: de doortocht op ons Dansende Beren Feest is misschien wel de laatste keer dat je het viertal van zo dichtbij kan zien!

Facebook / Instagram

Caspar Auwerkerken

© CPU – Leni Sonck

Ook Caspar Auwerkerken is zo’n straffe nieuwe naam in het Belgische muzieklandschap. De jonge Hasselaar heeft tot op vandaag nog geen enkel nummer uitgebracht, maar ligt wel al onder contract bij SKYTIGER (o.a. Portland en Isbells). Daarnaast mocht hij met zijn breekbare muziek ook al aantreden in het voorprogramma van Portland, Mauro Pawlowski, Admiral Freebee en meer. Onze ‘Grote Beer van 2021’ had dus wat meer tijd nodig, maar lijkt zijn naam in 2022 helemaal waar te maken. Hij strandde bijvoorbeeld onbegrijpelijk in de voorrondes van Sound Track, maar niet getreurd, want na die eerste release binnen enkele weken, zal het alleen maar bergopwaarts gaan!

Facebook / Instagram

Anthea

Ook Anthea strandde een tijdje geleden al in de voorrondes van Sound Track, maar krijgt met haar selectie voor Humo’s Rock Rally wel de kans om dat goed te maken. De jonge Gentse is al sinds jaar en dag met muziek bezig, en dat werpt nu zijn vruchten af. Zo bracht ze in 2021 al een eerste ep uit, waarmee ze meteen hoge ogen gooide. Lef, een sterke visie… allemaal mooie complimentjes, maar Anthea’s muziek komt het best over op een podium. De enige juiste manier om haar te ontdekken is dus op ons Dansende Beren Feest op 5 maart!

Instagram

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caspar Auwerkerken - "The Hunter"

Wie Dansende Beren een beetje volgt, weet dat we de afgelopen twee weken druk zijn bezig geweest met het bekendmaken van onze…
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren viert feest met Suncreek, Arend Delabie en Noonzy!

Zoals het ondertussen al jaren de gewoonte is, zal Dansende Beren ook in 2023 het jaar feestelijk op gang trappen met alweer…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.