Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA – “Leave Me Dry”

© Laura Vleugels

We volgen ILA al een vijftal jaar, maar de laatste tijd bleef het ijzig stil rond het drietal. In 2020 bracht de band rond Ilayda Cicek wel nog “Rebirth” uit, maar de grootse wedergeboorte bleef uit. Nu lijkt het wel eindelijk zover te zijn, want met “Leave Me Dry” wordt er een einde gemaakt aan de stilte. Een nieuw begin wordt ingeluid en dat belooft veel goeds, want de nieuwste creatie van Ila, Sam en Cas mag gerust als een van hun beste werken tot nog toe worden geklasseerd. Met ILA heeft ons land er met andere woorden een veelbelovende nieuwe band bij, zoveel is zeker.

ILA laat er op “Leave Me Dry” geen gras over groeien en vliegt er meteen lekker in. Met een mysterieuze gitaar, een lekkere baslijn en ietwat opzwepende drums ontpopt Ilayda zich tot een charismatische frontvrouw die iedereen meteen om haar vinger weet te winden. In de refreinen gaat ze zelfs nog een stapje verder door met een ruige stem uit de hoek te komen. Na verloop van tijd slaat de sfeer om en lijken er donkere wolken op komst. De instrumentatie wordt dreigender en ook de zangeres sleurt je mee de dieperik in, om dan nog een laatste keer alles te geven. ILA heeft een grootsere, internationale sound ontwikkeld tijdens zijn afwezigheid, waardoor “Leave Me Dry” een indrukwekkend begin van een nieuw hoofdstuk lijkt te zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ILA - Felt (★★★): Tasten in het duister

Sinds enkele weken is er een oude bekende vis terug naar adem komen happen aan het oppervlak der vijver van de muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA - "Twenty-Two"

Al in 2017 visten we gretig in de muzikale vijver van België en maakten we kennis met ILA. Het project rond Ilayda…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ILA - "Nude"

De tijden dat ILA alleen de bühne beklom, zijn voorgoed over, want sinds kort wordt ze omringd door twee muzikanten. Dat heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.