Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus – “Dark Vibrations”

© Flemming Bo Jensen

Saveus toverde eind vorig jaar al twee nieuwe singles uit zijn creatieve hoed en kondigde in zijn thuisland Denemarken ook meteen een tournee aan voor de maand december. We weten allemaal hoe het Europa verging in de maand december en ook Saveus zag zijn minitournee in het water vallen door omicron. Even leek Saveus ook klaar om zijn tweede album te lossen, maar samen met het schrappen van de tournee leek elke vorm van nieuwe muziek ook terug in de koelkast te verdwijnen. Nu heeft hij toch besloten om zijn derde single “Dark Vibrations” uit te brengen.

Op zijn vorige twee singles “Bloodmoney” en “Church Full of Bad Men” was er geen spoor meer van de dancegeluiden die op zijn debuutplaat Neuro prominent aanwezig waren. Op “Dark Vibrations” is het vooral het typerende stemgeluid van Martin Hedegaard dat het nummer overeind houdt. Zijn gave is duidelijk om het gevoel over te brengen met zijn zang. Muzikaal hebben we echter snel een déjà-vugevoel naar de twee eerder vernoemde singles en missen we dus toch variatie in dit nummer. Toch onthouden we de donkere ondertoon en een nummer dat perfect geschikt is om in een Scandinavische misdaadserie een eindscene te ondersteunen. Al bij al een prima nummer, maar we vrezen dat het niet in al te veel lijstjes zal terechtkomen, noch zal zorgen voor meer bekendheid bij het grotere publiek.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Rainman"

Saveus heeft in zijn thuisland Denemarken een actieve zomer achter de rug, vermits hij van de partij was op de twee grootste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Waste Of Life"

Eind vorig jaar leek het alsof we ons konden verwachten aan een tweede langspeler van Saveus, maar na “Dark Vibrations” werd het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.