Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus – “Rainman”

© Flemming Bo Jensen

Saveus heeft in zijn thuisland Denemarken een actieve zomer achter de rug, vermits hij van de partij was op de twee grootste festivals in het land. Naast Northside mocht hij dus opnieuw opdraven op het Roskilde festival om zijn status van opkomend talent in Scandinavië nogmaals te etaleren.
Dat hij in het Noorden op handen gedragen wordt, werd nogmaals duidelijk toen hij als muzikale gast werd gekozen op het grote feest dat de Denen hielden voor hun nieuwe nationale held (en winnaar van de Tour De France) Jonas Vingegaard. Tijdens de laatste optredens dook er een nieuw nummer op de setlist dat nu ook officieel als single uitgebracht wordt.

Met “Rainman” toont Saveus terug zijn zachtere kant in vergelijking met alle andere nummers die afgelopen jaar van hem verschenen. Het begint met frivool pianospel en gospelachtige samenzang alvorens het nummer echt aanzet. Wat volgt is een powerballade die aanzwelt in de loop van de vier minuten. Het gevoel en de stemkleur van de zanger nemen het voortouw om naar het einde toe meer en meer het licht te delen met de strijkers en drums die zachtjes aan hun plek hebben opgeëist. Muzikaal krijgen we zeker een gezonde dosis energie, maar de tekst is daarentegen minder om opgewekt van te worden. Een optimist zal Saveus waarschijnlijk niet meer worden, maar met “Rainman” bevestigt hij nog maar eens zijn talent als songwriter en zanger en heeft hij er alvast een nieuwe meezinger bij voor zijn toekomstige optredens.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…
AlbumsRecensies

YONAKA - Welcome To My House (★★★★): Een omarming van de roots

Op de lijst met bands die we bij Dansende Beren al vanaf het begin volgen, zien we ook YONAKA staan. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.