Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus – “Rainman”

© Flemming Bo Jensen

Saveus heeft in zijn thuisland Denemarken een actieve zomer achter de rug, vermits hij van de partij was op de twee grootste festivals in het land. Naast Northside mocht hij dus opnieuw opdraven op het Roskilde festival om zijn status van opkomend talent in Scandinavië nogmaals te etaleren.
Dat hij in het Noorden op handen gedragen wordt, werd nogmaals duidelijk toen hij als muzikale gast werd gekozen op het grote feest dat de Denen hielden voor hun nieuwe nationale held (en winnaar van de Tour De France) Jonas Vingegaard. Tijdens de laatste optredens dook er een nieuw nummer op de setlist dat nu ook officieel als single uitgebracht wordt.

Met “Rainman” toont Saveus terug zijn zachtere kant in vergelijking met alle andere nummers die afgelopen jaar van hem verschenen. Het begint met frivool pianospel en gospelachtige samenzang alvorens het nummer echt aanzet. Wat volgt is een powerballade die aanzwelt in de loop van de vier minuten. Het gevoel en de stemkleur van de zanger nemen het voortouw om naar het einde toe meer en meer het licht te delen met de strijkers en drums die zachtjes aan hun plek hebben opgeëist. Muzikaal krijgen we zeker een gezonde dosis energie, maar de tekst is daarentegen minder om opgewekt van te worden. Een optimist zal Saveus waarschijnlijk niet meer worden, maar met “Rainman” bevestigt hij nog maar eens zijn talent als songwriter en zanger en heeft hij er alvast een nieuwe meezinger bij voor zijn toekomstige optredens.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Waste Of Life"

Eind vorig jaar leek het alsof we ons konden verwachten aan een tweede langspeler van Saveus, maar na “Dark Vibrations” werd het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Dark Vibrations"

Saveus toverde eind vorig jaar al twee nieuwe singles uit zijn creatieve hoed en kondigde in zijn thuisland Denemarken ook meteen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.