Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus – “Waste Of Life”

© Flemming Bo Jensen

Eind vorig jaar leek het alsof we ons konden verwachten aan een tweede langspeler van Saveus, maar na “Dark Vibrations” werd het opnieuw stil rond het Deense opkomende talent. Nu komt hij terug boven water ter voorbereiding van de festivalzomer, waarbij Roskilde absoluut een hoogtepunt voor hem zal worden. Met “Waste Of Life” en “King Of The Sky” brengt hij zijn vierde en vijfde nummer op een jaar tijd naar buiten, we zijn benieuwd of er tegen de start van de zomer nog gaan volgen.

“Waste Of Life” is vanaf de start doordrenkt met een soul- en jazzsetting die doorheen het nummer wat donkerder en filmischer wordt. De zang blijft het hoofdinstrument en allesbepalend in de nummers van Saveus, maar in “Waste Of Life” is de opbouw ook van cruciaal belang. Het zijn de details die maken dat het nummer groeit en die het soundtrackgehalte doen toenemen, waardoor het ook deze keer lijkt alsof we luisteren naar een nummer van een Bond-soundtrack. Niet enkel is de muziek donker, ook de tekst laat weinig aan de verbeelding over, zoals de titel al laat vermoeden. Een vrolijke kerel lijkt Saveus niet meteen te worden.

Er is iets wat ons blijft aantrekken in de muziek van Saveus, want ook op “King Of The Sky” komt hij goed voor de dag. Helaas is hij niet te zien op de Belgische festivals, maar voor wie richting Roskilde trekt, kunnen we enkel aanraden om zijn optreden mee te pikken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Rainman"

Saveus heeft in zijn thuisland Denemarken een actieve zomer achter de rug, vermits hij van de partij was op de twee grootste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saveus - "Dark Vibrations"

Saveus toverde eind vorig jaar al twee nieuwe singles uit zijn creatieve hoed en kondigde in zijn thuisland Denemarken ook meteen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.