Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus – “Church Full of Bad Men” & “Bloodmoney”

© Flemming Bo Jensen

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van X-Factor in Denemarken. De overwinning mondde uit in een debuutalbum dat het nodige succes had in eigen land. Martin voelde zich echter niet gelukkig in de gemaakte en gestuurde wereld waarin hij door X-Factor was terechtgekomen en verdween volledig van het toneel als zanger. Tot hij zeven jaar later in 2015 vanuit het niets tijdens P3 Guld (het Deense equivalent voor de MIA-show) zijn comebacksingle ”Levitate Me” onder de naam Saveus losliet. De setting tijdens de show en de kwaliteit van het nummer zorgden meteen voor een hernieuwde buzz rond Martin Hedegaard. Toch duurde het nog tot 2018 vooraleer hij als Saveus zijn debuutalbum uitbracht. Dit album leverde hem de nodige aandacht op in Scandinavië met als hoogtepunt de opening van het Roskilde Festival op het Orange Stage-hoofdpodium.

Op 17 september jongstleden verscheen zijn nieuwe single ”Church Full of Bad Men”. Daarop is een verdere evolutie van Saveus te merken. Het nummer is gekenmerkt door zijn typische, krachtige stem en wordt gedragen door een al even krachtige gospelsfeer, die opzwepender wordt naar het einde toe. De tekst vertaalt de radeloosheid en boosheid die de zanger voelt vanwege de problemen in de wereld, zoals fake news, klimaat en hebzucht. Op 1 oktober liet hij ”Bloodmoney” los en daarmee is het duidelijk dat een tweede album niet lang meer op zich zal laten wachten. ”Bloodmoney” behandelt hetzelfde thema en gevoel van de zanger, toch is het daarom geen verderzetting van ”Church Full of Bad Men”. Het komt donkerder, dreigender en filmischer over. Het zou zo bij een Batman- of Bondfilm passen. Beide nummers laten alvast zien dat Saveus genoeg talent en kwaliteiten heeft om ook buiten Scandinavië voet aan de grond te krijgen. Of hem dat lukt met zijn tweede album zal in de loop van 2022 duidelijk worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.