Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charles – “Never Fair”

© CPU – Leni Sonck

Het parcours dat Charlotte Foret aflegt is er een waar menig tiener jaloers op is. Nadat ze The Voice Belgique won en een platencontract tekende bij Universal Music Belgium leek de trein pas echt vertrokken voor Charles. Dat ze een van de meest beloftevolle zangeressen is in het huidige poplandschap, bewees ze de voorbije maanden dubbel en dik. Zo mocht ze onder meer het hoofdpodium openen op Ronquières, stond ze op Werchter Parklife en vulde ze moeiteloos de Rotonde en Orangerie in de Brusselse Botanique. Na haar emotionele debuut-ep Falling While Rising is er nu “Never Fair”, een single waarop de artieste de rode draad doortrekt en tegelijkertijd de lat een stukje hoger legt.

Wie Charles ooit aanzag als een lief meisje, denkt voortaan beter twee keer na. Op “Never Fair” schildert ze in donkerrode tinten op de tonen van een elektrische gitaarpartij die ons confronteert met een verslavende duisternis. Zoals het hoort bij een goeie popsong is het refrein extreem catchy en mompelen we bij het tweede refrein al voorzichtig mee. Een volgende luisterbeurt resulteert in uitbundig meezingen, want in drie minuten weet Charles een ongelofelijk grote hoeveelheid energie te verpakken. De bom barst dan ook niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel. ‘You thought you could get rid of him / but you let him under your skin / you knew this game was never fair / this love won’t lead you anywhere’, klinkt het en daarmee snijdt het mes pijnlijk diep.

Charles heeft de komende maanden een Belgische clubtour op de planning staan, met stops in Het Depot (14 februari), Wilde Westen (16 februari) en Trix (24 februari). Op 20 oktober staat ze in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
InstagramLiveRecensies

Charles @ Ancienne Belgique (AB): Van een speciaal kaliber

In België hebben we heel wat interessante popartiesten, maar Charlotte Foret oftewel Charles is er toch een van een ander kaliber. Zoals…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.