Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dutch Mustard – “Don’t You Worry”

Dutch Mustard is geen Amsterdamse soep maar een zangeres uit London. Ze is ook niet te verwarren met Just Mustard uit Ierland, dat vijftal brengt ook enkele singles de laatste tijd. Beide bands combineren trouwens de doorgaans goed omlijnde genres shoegaze en postpunk. Op het eerste zicht lijkt dat wel een himphamp op een mosterdmolen, gezien de ene stijl het ingetogen en vloeiend houdt, terwijl de andere uitbundig wil beuken. Toch kunnen we tegenwoordig al wat iconoclasme appreciëren, zeker wanneer het goed uitgevoerd is. In tegenstelling tot Just Mustard, die een zenuwslopend en zwaar geheel brengt, houdt Dutch Mustard het beknopt en speels. Zangeres Sarah-Jayne Riedel begon de act als hobby na haar uren in een bar, maar tijdens de lockdown kon ze plots veel meer tijd investeren in haar muziek. De band werd een soloproject en klinkt bij gevolg serieus anders dan dat ene overblijvende singletje “Weeping Willow“. Producer en gitarist Aleks Kaczmarek zette de grungeknop lager ten voordele van gepolijste anthems en subtiele electronica.

Al achttien maanden zit de Britse multi-instrumentaliste dus al te sleutelen aan haar versie van hedendaagse psychedelia, in de voetsporen van Ride, Wolf Alice en Tame Impala. Dat heeft geleid tot een ep die in maart uitkomt. We konden al smullen van “A Song For Dreamers” en “What The People Want”, twee inwisselbare staaltjes van populaire noisepop. “Don’t You Worry” klinkt ietsje diverser, met een lager tempo en een interessante synergie van haar zuivere stem en fonkelende instrumentaties. We beginnen met een intro van stemharmonieën, gevolgd door een dynamische juxtapositie van bas en drum. Later passeren ook lichte gitaarleads, verkwikkende keys en vluchtige violen de revue. De fijne altrock heeft als enig nadeel dat het nergens naartoe gaat. Na drie minuten maakt een fade-out geleidelijk aan een einde aan de jamsessie, die nog maar net aan het uitbreken was. Een gemiste kans voor wat anders een pareltje kon zijn. Hopelijk verschijnt van “Don’t You Worry” nog een 12″ versie, die zou zeker de moeite waard zijn!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
LiveRecensies

Just Mustard @ Botanique (Witfloof Bar): Pittige mosterd smaakt naar meer

Mosterd kan al eens pittig smaken en hetzelfde kan gezegd worden over Just Mustard. De Ierse postpunk band bracht recentelijk met Heart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.