banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dutch Mustard – “What The People Want”

Ongeveer een maand geleden maakten we kennis met Dutch Mustard (Sarah-Jayne Riedel) toen ze haar debuutsingle “A Song For Dreamers” uitbracht. We waren best wel enthousiast over dat nummer en spraken onze hoop uit dat we niet al te lang zouden moeten wachten op een vervolg. Dat men het ijzer moet smeden als het heet is, heeft Dutch Mustard begrepen, nadat haar debuutsingle in het Verenigd Koninkrijk door o.a. de BBC werd opgepikt. Daarom verschijnt nu de tweede single “What The People Want”.

Op “What The People Want” krijgen we weer een dosis energieke gitaarrock te horen, waarop je op geen enkele manier ontkomt aan het gejaagde en meeslepende tempo. De drums, gitaarriffs en zang lijken je te vervoeren in een wagen die tegen tweehonderd per uur door raast. Dat gitaarmuziek aan een stevige comeback bezig is, kunnen we enkel toejuichen, want dankzij deze trend worden er terug goede alternatieve rocksongs gemaakt zoals “What The People Want”. Tijdens de meerdere luisterbeurten denken we soms aan Garbage of het ondergewaardeerde The Music als invloeden voor dit nummer. Volgens Sarah-Jayne Riedel is het nummer een ode aan individualiteit en emancipatie, waarbij de tekst reflecteert dat je alles kunt doen, mensen tevreden te stellen en toch waarheidsgetrouw zijn.

“What The People Want” is een nog sterker nummer dan de debuutsingle “A Song For Dreamers”, wat doet beloven voor de ep die we begin 2022 mogen verwachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dutch Mustard - "A Song For Dreamers"

Sarah-Jayne Riedel was in het tijdperk voor de pandemie fulltime aan het werk, bezig met het maken van demo’s en trad wekelijks…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foreign Air - "Anything's Possible"

Nadat Foreign Air in augustus het nieuwe nummer “Your Touch” loste, lanceert het Amerikaanse indierockduo nu “Anything’s Possible”, de tweede single van…
AlbumsRecensies

Garbage - No Gods No Masters (★★★½): Compromisloos, maar niet revolutionair

Zelfs in tijden waarin verschillende ninetiesbands, al dan niet bewust, teren op de zilveren of parelen jubilea van hun doorbraakalbums, blijft de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.