Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dutch Mustard – “What The People Want”

Ongeveer een maand geleden maakten we kennis met Dutch Mustard (Sarah-Jayne Riedel) toen ze haar debuutsingle “A Song For Dreamers” uitbracht. We waren best wel enthousiast over dat nummer en spraken onze hoop uit dat we niet al te lang zouden moeten wachten op een vervolg. Dat men het ijzer moet smeden als het heet is, heeft Dutch Mustard begrepen, nadat haar debuutsingle in het Verenigd Koninkrijk door o.a. de BBC werd opgepikt. Daarom verschijnt nu de tweede single “What The People Want”.

Op “What The People Want” krijgen we weer een dosis energieke gitaarrock te horen, waarop je op geen enkele manier ontkomt aan het gejaagde en meeslepende tempo. De drums, gitaarriffs en zang lijken je te vervoeren in een wagen die tegen tweehonderd per uur door raast. Dat gitaarmuziek aan een stevige comeback bezig is, kunnen we enkel toejuichen, want dankzij deze trend worden er terug goede alternatieve rocksongs gemaakt zoals “What The People Want”. Tijdens de meerdere luisterbeurten denken we soms aan Garbage of het ondergewaardeerde The Music als invloeden voor dit nummer. Volgens Sarah-Jayne Riedel is het nummer een ode aan individualiteit en emancipatie, waarbij de tekst reflecteert dat je alles kunt doen, mensen tevreden te stellen en toch waarheidsgetrouw zijn.

“What The People Want” is een nog sterker nummer dan de debuutsingle “A Song For Dreamers”, wat doet beloven voor de ep die we begin 2022 mogen verwachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dutch Mustard - "Don't You Worry"

Dutch Mustard is geen Amsterdamse soep maar een zangeres uit London. Ze is ook niet te verwarren met Just Mustard uit Ierland,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.