Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dutch Mustard – “A Song For Dreamers”

Sarah-Jayne Riedel was in het tijdperk voor de pandemie fulltime aan het werk, bezig met het maken van demo’s en trad wekelijks op met haar vierkoppige band, Dutch Mustard, in de hoop om op een dag opgemerkt te worden. Als we naar Spotify kijken, vinden we een debuutsingle “Weeping Willow” terug van 2019, maar voor het overige is de pagina van Dutch Mustard maagdelijk leeg.

De pandemie bracht heel wat slechts met zich mee, maar ze heeft toch ook positieve effecten gehad op bepaalde vlakken. Ook voor Sarah-Jayne Riedel viel de dagelijkse routine stil en was er plots zoveel tijd om zich te focussen op het schrijven van nummers en het in elkaar boksen van demo’s. Dutch Mustard werd een soloproject en Sarah had plots de volledige artistieke controle over het project. Ze ging samenwerken met producer en gitarist Aleks Kaczmarek en liet zich beïnvloeden door bands uit de jaren 90 (Talking Heads en Jeff Buckley) alsook door moderne bands zoals Wolf Alice en Tame Impala.

Al dat harde werk mondt uit in haar debuutsingle “A Song For Dreamers”. En wat voor een debuutsingle is het geworden! Een prachtige, dromerige stem zingt een energiek en aanstekelijk nummer. Qua klanken zit er echt wel wat verscholen in het nummer. We horen stadionrock, alternatieve rock en synth-geluiden die ons aan de jaren 80-90 doen denken. De gitaar en drums zorgen meteen voor een portie energie die perfect gedoseerd en gecombineerd is met de zang. Na drie minuten wordt er een rustmoment ingelast om nadien terug op te bouwen en veel te vroeg te eindigen. ‘This song’s for dreamers and dreamers alone’ horen we in het refrein en bijgevolg kunnen we concluderen dat we dromers zijn bij het beluisteren van dit nummer.

“A Song For Dreamers” is een debuut om U tegen te zeggen en is een veel belovend begin voor Dutch Mustard. In 2022 zou er een ep volgen, maar we hopen dat we niet zo lang moeten wachten op een vervolg. Zet Dutch Mustard maar op je lijst met ruwe diamanten, want in dit project zit veel potentieel!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wilson55 - "Rosa"

Wilson55 of ‘Wilson fifty-five’ is een nieuwe band uit het charmante Lier. Al enkele jaren repeteren en spelen de Kempenzonen samen, met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filibuster - "Can't Unfriend Yourself"

Filibuster, de alternatieve rockband uit het Antwerpse, zorgt voor een comeback in 2023. Het laatste muzikale werk van de band dateert al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.