Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single lilo – “Somekind”

© Matilda Hill-Jenkins

De vrouwen van de band lilo zijn al sinds hun elfde hartsvriendinnen. Christie Gardner en Helen Dixon leerden elkaar kennen op school in Winchester. Sindsdien hebben ze een onbreekbare band die in hun muziek op een zachte, tedere manier tot uiting komt. De stemtimbres en harmonieën van beide zangeressen vallen als puzzelstukjes in elkaar en resulteren in zweverige maar toch heel huiselijke indiefolk. Zelf beschrijven ze hun muziek als een gekristalliseerd moment van kalmte en beschouwing. Op 19 januari 2022 brachten ze hun nieuwe single “Somekind” uit.

Hoewel “Somekind” bijna vijf minuten duurt, weet het ons geen moment te vervelen. De prachtige stemmen van Christie en Helen doen ons helemaal tot rust komen. De harmonieën in de zang maken van deze rustige folksong een betoverend nummer. We kunnen het lied beschrijven als een perfecte cirkelstructuur: we worden verwelkomd door zachte snaren en zweverige percussie die al gauw gevolgd worden door een engelenstem. Het lied eindigt opnieuw met die uiterst rustgevende stem. Tussenin is deze single een opeenvolging van geleidelijk op- en afbouwen met een beperkte climax richting het einde. Op een zonnige winterochtend met een warme tas thee kan dit nummer haast niet ontbreken.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Jesus – “Ocean” (feat. Tomberlin)

De laatste keer dat we van Young Jesus hoorden, was toen ze hun ep Love For A New Century uitbrachten in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.