Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single lilo – “Somekind”

© Matilda Hill-Jenkins

De vrouwen van de band lilo zijn al sinds hun elfde hartsvriendinnen. Christie Gardner en Helen Dixon leerden elkaar kennen op school in Winchester. Sindsdien hebben ze een onbreekbare band die in hun muziek op een zachte, tedere manier tot uiting komt. De stemtimbres en harmonieën van beide zangeressen vallen als puzzelstukjes in elkaar en resulteren in zweverige maar toch heel huiselijke indiefolk. Zelf beschrijven ze hun muziek als een gekristalliseerd moment van kalmte en beschouwing. Op 19 januari 2022 brachten ze hun nieuwe single “Somekind” uit.

Hoewel “Somekind” bijna vijf minuten duurt, weet het ons geen moment te vervelen. De prachtige stemmen van Christie en Helen doen ons helemaal tot rust komen. De harmonieën in de zang maken van deze rustige folksong een betoverend nummer. We kunnen het lied beschrijven als een perfecte cirkelstructuur: we worden verwelkomd door zachte snaren en zweverige percussie die al gauw gevolgd worden door een engelenstem. Het lied eindigt opnieuw met die uiterst rustgevende stem. Tussenin is deze single een opeenvolging van geleidelijk op- en afbouwen met een beperkte climax richting het einde. Op een zonnige winterochtend met een warme tas thee kan dit nummer haast niet ontbreken.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hovvdy – “Town”

Hovvdy, de Amerikaanse indiefolkband uit Texas, is terug met een nieuwe single “Town”. Het is het tweede nummer dat het duo uitbrengt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “Clean Getaway”

Hoewel de Amerikaanse singer-songwriter Caroline Spence normaal gesproken veel van haar tijd op de weg doorbrengt – een levensstijl die niet veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.