Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Jesus – “Ocean” (feat. Tomberlin)

© Brit Marling

De laatste keer dat we van Young Jesus hoorden, was toen ze hun ep Love For A New Century uitbrachten in mei dit jaar. Deze ep kwam als een verrassing en was enkel op 6 mei te beluisteren en de opbrengst van Love For A New Century kwam geheel ten goede aan de abortusrechtengroep Midwest Access Coalition. Nu plant de in Los Angeles gevestigde indieband een nieuw album, Shepherd Head, dat op 16 september zal uitkomen. Het is de opvolger van Welcome To Conceptual Beach uit 2020. Samen met dit nieuws, brengt Young Jesus single “Ocean” uit, met een gastrol voor labelgenoot Tomberlin.

“Ocean” opent met gekabbel van water voordat John Rossiters zachte, ietwat huilerige zang de bovenhand neemt. Onmiddellijk omringt Young Jesus ons met een ingewikkelde instrumentatie die aanzwelt als Rossiters observaties zich in de richting van acceptatie bewegen. Hij transformeert een gevoel van verdwaald zijn in een aanmoediging om je zonder vragen te stellen, te verwonderen. Naast de harmonische baslijn en de percussie, leent Sarah Beth Tomberlin haar stem aan die van Rossiter. Er is een gevoel van alledaagse aardsheid door het gebruik van natuurgeluiden, maar wat uiteindelijk het meest doordringt is een gevoel van wereldse kalmte. Rossiter beschrijft het schrijf- en opnameproces van de liedjes, waarin gevonden geluiden, witte ruis en verschillende spraakmemo’s een rol spelen: ‘Ik gebruikte geluiden van rivieren, mensen die wandelen, vrienden die praten. Het was erg leuk. Ik gaf niet om de kwaliteit van de opname. Wat er in wilde zitten, kwam erin.’

Young Jesus’ nieuwe album Shepherd Heard wordt verwacht op 16 september. Voor concertdata in België en Nederland is het momenteel nog afwachten. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Angel Olsen @ Het Depot: Big Time onder de indruk

Gisterenavond daalde de engel uit North Carolina neer in het Depot, met haar band en haar nieuwe plaat. Ze bracht aan stad…
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.