Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone – “London Is Lonely”

We zijn bij Dansende Beren al sinds haar debuutsingle fan van Holly Humberstone en we zijn niet de enige. De jonge Britse zangeres werkte zich in geen tijd tot in de kijker bij zowat elk noemenswaardig muziekblad, waardoor ze overal te boek staat als een groot in de gaten te houden talent. Ondertussen loste ze met Falling Asleep at the Wheel en The Walls Are Way Too Thin al twee uitstekende ep’s, maar daar lijkt ze nog geen genoegen mee te nemen. Slechts een paar weken nadat ze die laatste uitbracht, is ze alweer terug met “London Is Lonely”. Een lied dat ze al een hele tijd geleden schreef en zich dus al voor de officiële release ontpopte tot een favorietje van de fans.

Toen we de zangeres anderhalf jaar geleden interviewden, deed ze al uit de doeken hoe dit nummer tot stand kwam. Ze verhuisde van haar ouderlijk huis op het platteland naar de Britse hoofdstad, waardoor ze geconfronteerd werd met een extreem gevoel van eenzaamheid. Dat bleek de inspiratie te zijn voor deze “London Is Lonely”, een diep en emotioneel nummer dat alle sterke punten die Holly te bieden heeft nog wat meer in de verf zet. De hoofdrol is weggelegd voor de zangeres zelf, die met behulp van een piano en wat begeleidende elektronica de gevoelige snaar weet te raken. Alsof ze je een muzikale, warme knuffel geeft. We horen invloeden van Bon Iver en Damien Rice, niet voor niets twee van haar grote voorbeelden, waardoor we dankzij deze single eigenlijk definitief durven zeggen dat Holly Humberstone een blijvertje is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone - "Sleep Tight"

Soms kan het extreem snel gaan, zelfs als de omstandigheden verre van meezitten. Net voor de pandemie toesloeg, was Holly Humberstone een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia Alexa - "Hit and Run"

Sophia Alexa is de dochter van Duits-Amerikaanse ouders en groeide op in Amsterdam en Londen, waardoor de jonge zangeres al snel moest…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.