Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost – “Call Me Little Sunshine”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het Zweedse Ghost kwam vanmorgen met zalvend nieuws. In september dropten Papa Emeritus IV en zijn Nameless Ghouls de half-ballade “Hunter’s Moon“. Deze track diende ter promotionele ondersteuning van de twaalfde Halloween-film, Halloween Kills. Toen werd er meegedeeld dat Ghost de studio zou induiken voor de opvolger van Prequelle (2018). De verwachtingen zijn hooggespannen, want door de hits “Dance Macabre” en “Rats” belandde de band in de hogere metalregionen. Zo speelde de groep hier bijvoorbeeld een headlineshow in de Lotto Arena. Na de Seven Inches Of Satanic-ep (2019) en de Metallica-cover-ep met Volbeat (2022) is het terug tijd voor het echte werk. De vijfde langspeler heet IMPERA en werd aangekondigd met “Call Me Little Sunshine”.

Er werd Ghost bij Prequelle (2018) verweten dat de groep te poppy klonk of te ‘commercieel’ was. In platenzaak Music Mania te Gent stond dat album zelfs gelabeld als ‘hitmetal’. Dat is ook de enige juiste beschrijving voor de muziek van Tobias Forge. “Call Me Little Sunshine” mag in het begin dan wel ruiger klinken, de opbouw van de track is grotesk en bedoeld om het brede publiek te bedwingen. De strofe ‘You will never walk alone, You can always reach me, You will never ever walk alone’ doet ons alleszins denken aan dat ene voetbalanthem van Gerry & The Pacemakers. Een vol Koning Boudewijnstadion voor Ghost alleen is misschien nog een maat te groot, maar net zoals Metallica en Rammstein, is Forge het metier van songschrijven machtig. “Call Me Little Sunshine” zal dus zeker menig hardrock- en metalliefhebber kunnen bekoren.

IMPERA wordt gereleased op 11 maart. Papa Emeritus IV en zijn Nameless Ghouls spelen op 3 mei in Vorst Nationaal. De misdienaars zijn Uncle Acid & the Deadbeats en Twin Temple.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet - "Psycho In My Head"

Skillet bracht begin dit jaar het elfde(!) album Dominion uit waarbij de sound van vlotte gitaarriffs met dynamische, catchy refreinen werd verdergezet en…
InstagramLiveRecensies

Volbeat @ Sportpaleis: Knuffelrock op steroïden

Al vanaf de beginjaren zijn Volbeat en België twee handen op één buik. Om tussen 2005 en 2006 de Deense metalscene te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bizarrekult - "Midt I Stormen"

De blackmetalband Bizarrekult is van oorsprong Siberisch, maar is nu in Noorwegen gevestigd. Beide regio’s lijken een uitstekende inspiratiebodem voor blackmetal te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.