Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost – “Dance Macabre”

Al sinds 2010 terroriseert de Zweedse heavy metal band Ghost de dromen van jong en oud. Over de bandleden wordt heel geheimzinnig gedaan, allemaal ten behoeve van de satanische act die de Zweden succesvol neerzetten. Zanger Tobias Forge verandert na elk album, op Bowiesque stijl, van gedaante. Zo werd op 1 oktober 2017 in Göteburg toenmalige zanger Papa Emeritus III hardhandig van het podium gehaald om zo plaats te maken voor de ‘nieuwe’ zanger, Cardinal Copia. Zelf verklaarde hij dat het tijd was voor een nieuw tijdperk, de middeleeuwen. Dit werd duidelijk op de vorige single “Rats”, die op het nieuwe album Prequelle zal staan. Vandaag komt daar een tweede telg bij, namelijk “Dance Macabre”.

Het laatste album, Meliora, was stevig, deze single klinkt toch allemaal net iets lichter. Het nummer begint met een frisse riff en een drum die er direct het ritme inbrengt. Net zoals bij vele metal nummers, breekt de track al snel open. Vanaf de nieuwe zanger eraan begint, valt het gitaarspel echter wat weg. Dit maakt het nummer direct wat minder heavy metal. Erg nieuw is het allemaal niet, het refrein doet heel erg aan Kiss denken. Qua structuur zit het ook allemaal vrij simpel in mekaar. Dit lijkt ons het ideale nummer om de set van de Zweden op te vullen, meer niet.

Ondanks deze kleine tegenvaller zijn wij nog altijd razend benieuwd naar het nieuwe album dat op 1 juni verschijnt. Wie Ghost live aan het werk wil zien, rept zich het best op 21 juni naar Graspop Metal Meeting.

Facebook

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “LIFE (Paradise Denied)”

Al sinds 2006 zijn de heren van Bury Tomorrow een van de meest ambitieuze metalcorebands in het genre. Met tweejaarlijkse albumreleases en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Flesh And Stone”

Wie de laatste jaren het metalcorelandschap wat in de gaten hield, heeft gegarandeerd al de naam Bleed From Within horen vallen. In…
InstagramLiveRecensies

Ghost @ Vorst Nationaal: Hoogmis in Vorst

Wanneer een band beschreven wordt als een mengelmoes tussen Metallica en ABBA, weet je dat er je iets gek of geniaal te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.