Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West – “Eazy” (feat. The Game)

Een van de meest voorkomende, en ook meest vervelende, stukjes muziekdiscours uit het afgelopen jaar was wel de vraag of Donda van Kanye West of Certified Lover Boy van Drake hét album van het jaar genoemd kon worden. Even alle andere albums buiten beschouwing gelaten, leek dat toch wel Donda te zijn, maar Kanye is duidelijk ver van klaar met muziek uitbrengen in deze turbulente periode van zijn leven. Kanye, die zijn naam recent wettelijk liet veranderen naar Ye, bracht in de voorbije maanden een deluxe-versie uit van Donda, die nu twee uur en tien minuten(!) lang is, en zou ondertussen ook al aan een vervolg werken. Of deze nieuwe single, “Eazy”, daar deel van uitmaakt, is nog niet bekend.

Het wordt je aangeraden de cover van deze single alleszins niet op te zoeken. Na de gitzwarte cover van zijn laatste plaat, waar je zoveel of zo weinig betekenis op kan projecteren als je wilt, gooide Ye het over de compleet andere boeg voor deze “Eazy”. Het geeft je echter de indruk, net zoals het nummer zelf, dat Ye een nogal onnodig edgy toer opgaat. Instrumentaal zit “Eazy” meer dan snor. Een gepaste sample die af en toe eens ‘life was never easy!’ roept en een heftige, haast plakkerige bas maken van het nummer iets uiterst aanstekelijks. Gaststem The Game doet het ook meer dan degelijk, maar lijkt bizar genoeg wel helemaal los te staan van Kanye’s vers. Het is echter het sentiment achter het nummer dat haast zielig te noemen is.

De bedachtzame, meer nederige versie van Ye die verscheen op Donda is weer helemaal van de kaart. Hij schijnt zich meer te richten naar degene die elk detail van zijn leven paparazzigewijs proberen te volgen, in plaats van die fans die graag betekenis en diepere boodschappen zoeken in zijn muziek. Hij rapt over zijn scheiding met Kim Kardashian, het feit dat hij slechts vijf uur per dag op zijn kinderen moet letten, dat zijn ‘nieuwe bitch heel bad is’ en dat hij Pete Davidson (het nieuwe lief van zijn ex) nog het liefst op zijn bek zou kloppen. Ironisch of niet, het komt een beetje klein over. De muziek hier is heel solide, maar Kanye’s Godcomplex komt lelijk op aarde gestort.

Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

173 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.