Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “Little Bother” (feat. Fousheé)

Er was een tijd waarin iedereen King Princess zag als de toekomst van de indiescene, maar de druk op de schouders van Mikaela Straus bleek uiteindelijk toch wat te zwaar. Debuutplaat Cheap Queen werd een bescheiden flop, maar het schrikte de jonge Amerikaanse niet af om te blijven doen wat ze het liefst doet: muziek maken. Ze zit zo al een hele tijd onder de vleugels van Mark Ronson en werkt in alle stilte aan haar tweede langspeler. Daar zijn nog geen details rond bekend, dus het blijft ons een raadsel of voorgaande singles als “PAIN” en “House Burn Down” hun plekje op de potentiële tracklist krijgen. Het nieuwe “Little Bother” verdient dat wat ons betreft zeker wel.

De nieuwste creatie van King Princess haalt de drie minuten niet eens, maar wat er op die korte tijd gebeurt, kan ons helemaal overtuigen. Zonder echt uit zijn voegen te barsten, werd “Little Bother” toch een opzwepend en, binnen de perken van de zangeres, redelijk bombastisch nummertje. Met een voorzichtige elektrische gitaar komt de boel traag op gang, maar eenmaal de drumbeats erbij komen, raakt alles in een stroomversnelling. De combinatie tussen dat alles zorgt ervoor dat de refreinen uitgroeien tot een fijn en herkenbaar geheel waarbij stilzitten geen optie is. Ook de combinatie tussen Mikaela’s stem en die van de Amerikaanse Fousheé zorgt ervoor dat “Little Bother” naar een hoger niveau wordt getild. Opnieuw een leuk nummertje van King Princess dus, dat ons doet uitkijken naar die tweede plaat.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.