Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “PAIN”

Er wordt King Princess al lang een wondermooie toekomst voorspeld. De Amerikaanse scoorde de afgelopen jaren dan ook enkele bescheiden hits met “Talia“, “Pussy is God” en vooral “1950“. Debuutplaat Cheap Queen leek op een gegeven moment slechts bijzaak, maar toen puntje bij paaltje kwam, viel dat album redelijk tegen. Dat is misschien wel een beetje gek als je een van de paradepaardjes van topproducer Mark Ronson bent. Daarom pakt Mikaela Mullaney Straus, zoals ze echt heet, het nu anders aan. Ze begon onlangs aan een nieuw hoofdstuk, met “Only Time Makes It Human” als eerstesteenlegging, maar al snel werd duidelijk dat de zangeres het nu meer richting pop gaat zoeken. Dat is ook op het nieuwe “PAIN” het geval.

Net als haar vorige single zal ook “PAIN” bijzonder snel in je hoofd blijven plakken. Dat heeft alles te maken met het feit dat King Princess het op tekstueel vlak niet al te moeilijk maakt. Sterker nog, als je het woordje ‘tu’ een aantal keer na elkaar kan zeggen, kan je het nummer al grotendeels meezingen. Daarna gaat de temperatuur al snel de hoogte in, want met heel wat bassen, beats en andere exotische percussie gaat het er poppy doch zwoel aan toe. Na de eerste luisterbeurt kan “PAIN” nog wel redelijk vaag in de oren klinken, maar na een tijdje bloeit de single open tot een leuk nummertje. Dat betekent daarom niet dat King Princess ons voor de volle honderd procent weet te overtuigen. Haar nieuwe sound is dus vast en zeker leuk, maar of het ook de volgende grote stap in haar carrière betekent, valt nog af te wachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "Little Bother" (feat. Fousheé)

Er was een tijd waarin iedereen King Princess zag als de toekomst van de indiescene, maar de druk op de schouders van…
AlbumsRecensies

PinkPantheress - to hell with it (★★★★): De geboorte van een fenomeen

Deze zomer debuteerde PinkPantheress met het nummer “Break it Off”. Enkele maanden later heeft ze bijna tien miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.