Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears for Fears – “Break the Man”

© Frank Ockenfels

Aan het begin van een kalenderjaar zijn het vaak de jongere, ietwat onbekende bands en artiesten die met alle aandacht gaan lopen, maar dat betekent niet dat we levende legenden niet in de schijnwerpers mogen zetten. Zo verschijnt er volgende maand voor het eerst in bijna twintig jaar nog eens een nieuwe plaat van Tears for Fears. De oude rotten brachten met “The Tipping Point” en “No Small Thing” al twee voorsmaakjes van dat album op de markt en daaruit bleek dat de twee hun streken nog niet zijn verleerd. Wereldhits zoals vroeger zullen het echter niet worden, maar degelijke nummers zijn het stuk voor stuk. Ook het nieuwe “Break the Man” lijkt perfect in dat album te zullen opgaan.

Het gaat er vrolijk aan toe op de nieuwste creatie van Tears For Fears, al zit er ook een zekere melancholie en zelfs een vleugje psychedelica in het nummer verstopt. Het lijkt alsof we met “Break The Man” opstijgen naar hogere sferen, waarna de track openbloeit tot een fijn indierocknummertje. Niets moet en alles mag, en zo kabbelt de single vier minuten lang leuk voort. Doorheen het nummer krijgen we tikkeltjes elektronica, strijkers en vooral de herkenbare stemmen van Roland Orzabal en Curt Smith te horen. Een fijne combinatie, waardoor ook deze “Break the Man” er weer vlotjes ingaat. Zoals gezegd dus geen grootse hit, maar een plezant liedje dat het ook op de radio goed zou doen.

The Tipping Point verschijnt op 25 februari 2022 via Concord Music.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1308 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tears For Fears - The Tipping Point (★★★½): Terug van zeventien jaar weggeweest

Het is alweer zeventien jaar geleden dat het laatste album van Tears For Fears verscheen. Dat album was ook al een soort…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears - ''No Small Thing''

Eerder dit jaar werden wij al blij verrast met het nieuws dat Tears For Fears op 25 februari aanstaande voor het eerst…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears - "The Tipping Point"

Maar liefst zeventien jaar hebben de fans van Tears For Fears moeten wachten op een nieuw album, maar volgend jaar is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.